İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Washington’da Uygur Sanat Sergisi ve Uygur Soykırımı Semineri düzenlendi

Uygur Akademisi öncülüğünde Washington’da düzenlenen “Uygur Soykırımı: Ulusal Kimlik ve Kültürü Koruma” çalıştayı kapsamına Uygur Sanat Sergisi ve Uygur Soykırımı Semineri düzenlendi.

Uygur Akademisi öncülüğünde düzenlenen “Uygur Soykırımı: Ulusal Kimlik ve Kültürü Koruma” konulu çalıştay 4 Aralık 2024 tarihinde Amerika’nın başkenti Washington’da başladı. Bu etkinliğe Dünya Uygur Kurultayı, Uygur Hareketi Örgütü, Amerika Uygur Topluluğu gibi kuruluşlar ortak olarak destek verdi.

Dört gün boyunca devam edecek etkinlikte, Uygurların soykırıma maruz kaldığı bir dönemde, Uygur ulusal kimliği ve kültürünü koruma ve Uygur davasının etkisini artırmaya yönelik önemli konularda bilimsel sunumlar, tanıklık oturumları, fotoğraf sergileri ve yuvarlak masa toplantıları düzenlendi. Etkinliğe dünyanın çeşitli yerlerinden gelen araştırmacılar, insan hakları uzmanları, akademisyenler ve çok sayıda katılımcı iştirak etti.

Etkinlik, 4 Aralık sabahı Amerika Komünizm Kurbanları Anma Vakfı binasında yapılan açılış töreniyle başladı. Törende Uygurların kültür ve insan hakları alanındaki tanınmış isimleri konuşma yaptı. Gündem gereği, 4 Aralık öğleden sonra Amerika Kongre Binasında “Uygur Soykırımı: Haklarını, Kimliklerini ve Kültürünü Koruma” başlıklı bir fotoğraf sergisi açıldı.

Washington’da 4 Aralık 2024 tarihinde başlayan “Uygur Soykırımı: Ulusal Kimlik ve Kültürün Korunması” konulu sempozyum kapsamında Uygur Kültürü’nü konu alan bir resim sergisi açıldı.

Erkinliğin moderatörü ve Harvard Üniversitesi öğretim üyesi Gülnar Aziz, Uygur bölgesindeki güzel manzaraların sergi alanını dünyadaki en güzel yerlerden biri haline getirdiğini, ancak halen devam eden soykırım ve zulümlerin bu manzaraların üzerine ağır bir karanlık perdesi gerdiğini özel olarak vurguladı.

Uygur Akademisi Başkanı Doktor Rişat Abbas’a göre, bu resim eserleri Uygurların zengin manevi varlığını ortaya çıkarıyor ve daha da önemlisi Uygurların ulusal kimliğini koruma ve zulme karşı direniş iradesini yansıtıyor. Bu nedenle, devam eden soykırımda bu gerçekliği anlamak ve direniş ruhunu gelecek nesillere aktarmak, bunun için pratik adımlar atmak son derece önemli.

Ressam Ahmetcan Ahet, Memetcan Cüme ve Gülnaz Tursun ayrı ayrı söz alarak kendi resimlerinde yansıttıkları içerikler hakkında konferans katılımcılarına açıklama yaptı.

Etkinlikte, ABD’li siyasiler, Uygur STK temsilcileri, akademisyenler ve aktivistler, devam eden Uygur Soykırımı, Çin’in Uygurların kimliğini ve kültürünü yok etme girişimleri, bu kimliği koruma mücadelesi ve bu duruma karşı atılması gereken adımlar üzerine görüşlerini paylaştılar ve tartışmalarda bulundular.

Uygur Haber kaynağını belirtmeyi unutmayın!

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir