İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uygur Haber Platformu

Uygur Haber, Türkiye kamuoyuna Doğu Türkistan ile ilgili gerçek durum ve güncel haberleri objektif bir biçimde aktarmakta; Uygur Türklerinin tarihi, kültürü, dili ve edebiyatı hakkında bilgiler vermekte olan bir haber platformudur.

Uygur Haber platformunun yönetici ve içerik sağlıyıcıları, Türkiye’de lisanüstü eğitim alan veya eğitim almakta olan vatansever Uygur Türkü gençlerden oluşmaktadır.

Uygur Haber platformu, Doğu Türkistan ile ilgili doğru ve objektif haberler ile Çin’in Türklere uyguladığı soykırım, sistematik zulüm ve asimilasyon siyasetleri hakkında Türkiye kamuoyunda farkındalık yaratmak gayesindedir.

Uygur Haber platformu, 2018 yılından buyana Doğu Türkistan ile ilgili güncel haberleri Türkçe yazarak; İngilizce, Çince ve Uygurcadan Türkçeye haber ve makaleleri çevirerek Uygur Haber websitesinde yayınlamakla birlikte bunları FacebookTwitterİnstgram ve başka iletişim araçlarıyla Türkiye kamuoyuna duyurmaya gayret göstermektedir ve Doğu Türkistan konusunun Türkiye’de gündemde tutulmasında etkili bir röl üstlenmektedir.

Uygur Haber platformu, haberciliğin tarafsızlık ilkesine sadik kalarak herhangi bir dernek, vakıf ve başka kuruluşlarla bağlantı kurmamıştır. Doğu Türkistan ile ilgili tüm farklı dernekler ve farklı görüş sahipleri ile aynı mesafeyi korumaya özen göstermektedir.

Uygur Haber platformu dernek ve vakıflara bağlılık göstermediğinden herhangi bir maddi destek ve gelire de sahip değildir. Tüm giderler platform üyelerinin kendileri tarafından karşılanmaktadır. İsteyenler Patreon aracılığıyla destek olabilirler.

Uygur Haber'de Destek