Uygur Türkü Tacigül Barışçı’nın hayatını kökten değiştiren yolculuğu ve yeni bir ülkede hayata tutunma mücadelesini anlattığı anı kitabı Kızımın Yarınını Yaşamaya Geldik okuyucularla buluştu.
Uygur Türkü Tacigül Barışçı’nın aniden çalan bir telefonla doğup büyüdüğü toprakları terk ederek Türkiye’ye gelişini ve burada ailesi ile birlikte hayata tutunma mücadelesini anlattığı Kızımın Yarınını Yaşamaya Geldik adlı kitap, Bilge Kültür Sanat yayınları tarafından bu yıl Ekim ayında yayınlandı.
Kitapta Tacigül Barışçı, doğup büyüdüğü topraklardan ayrılmak zorunda kalışını ve Türkiye’ye gelişiyle başlayan yeni hayatını, kızıyla birlikte karşılaştıkları zorluklar ve unutulmaz anılar eşliğinde anlatıyor.
Türkiye’ye geldiğinde karşılaştığım insanların en sık sorduğu sorular arasında “Nerelisiniz, neden memleketinizden göç ettiniz, orada işiniz yok muydu, neden bir Avrupa ülkesinde değil de buradasınız, aradığınızı bulabildiniz mi?” gibi soruların olduğunu aktaran Barışçı, “Çoğu bize ‘Hoş geldiniz,’ diyerek daha sıcak yaklaşırken bazıları ise ‘İyi hoş gelmişsiniz de…’ diyerek olumsuz tepkiler gösterdi zaman zaman” diyor.
Barışçı, kitabı yazış nedeniyle ilgili şunları anlatıyor: “Yıllardır, her yeni tanıştığımız insan ve her yeni ortamda, simamız ve aksanımız nedeniyle bize merakla yöneltilen sorulara cevap verirken, göç anılarımı anlatırken, iyi ve kötü duyguları tekrar tekrar yaşarken, çeyrek asrı geçen göç yaşantımız ve hayat öykümüzle ilgili bir anı kitabı yazma fikri oluştu. Böylece, ortaya bu eser çıktı.“
Satın almak isteyenler tıklayın.
TACİGÜL BARIŞÇI KİMDİR?
Tacigül Barışçı,14 Ağustos 1963’te Urumçi’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Urumçi’de tamamladıktan sonra üniversite eğitimini de aynı şehirde aldı. Xinjiang Fen ve Teknoloji Gazetesi’nde 9 yıl muhabir ve editör olarak çalıştı. Kasım 1994’te kızıyla birlikte Türkiye’ye geldi. Kayseri TÖMER’de 8 ay Türkçe eğitimi aldıktan sonra, Ankara Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde yüksek lisans yaptı ve bilim uzmanı oldu. TRT Dış Yayınlar Daire Başkanlığının Çince Masasında mütercim ve spiker olarak 3 yıl görev yaptı. Daha sonra özel firmalarda dış ticaretten sorumlu olarak çalıştı. Türkçeden Çinceye kitaplar çevirdi, Çince dersler verdi ve birçok iş toplantısında tercümanlık yaptı. 14 Ağustos 2023’te, 60 yaşına girdiği gün emekli oldu.
Uygur Haber kaynağını belirtmeyi unutmayın!
İlk yorum yapan siz olun