İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tayvanlılar, engelli depremzedelere yardım elini uzattı

Tayvan’ın Ankara Temsilcisi, Gaziantep’e giderek yerel STK’larla acil insani yardım anlaşması imzaladı; Tayvanlıların engelli depremzedeler için yaptığı tekerlekli sandalye ve yardımcı ekipman bağışlarını ulaştırdı.

Tayvan’ın Ankara Temsilcisi Volkan Chih-yang Huang, Gaziantep iline giderek Care Türkiye ile acil insani yardım anlaşması imzalamasının yanı sıra, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Celebi’nin daveti üzerine, tekerlekli sandalye ve yardımcı ekipman bağışlama törenine katıldı.

Huang, Tayvan’ı temsil ederek, Puxian Eğitim Vakfı ve Cao Zhongzhi Vakfı tarafından bağışlanan 158 yetişkin ve 20 çocuk tekerlekli sandalyesi ve 100 engelli yürüteçi, deprem nedeniyle engelli kalan ve 11 farklı felaket bölgesinde yaşayan engelli insanlar için acil olarak ulaştırılmasını sağladı.

100’DEN FAZLA ENGELLİ VE AİLELERİNİN KATILIMLARIYLA TÖREN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gaziantep Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Berk, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Celebi ve 100’den fazla engelli ve ailelerin katılımıyla tören gerçekleştirildi.

Temsilci Huang konuşmasında ‘sevgi sınır tanımaz’ diyerek, 6 Şubat’ta Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından, Tayvan’ın deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri gönderen ilk ülkelerden biri olduğunu ve yardım malzemelerinin gönderilmeye devam ettiğini belirtti.

TÜRKİYE’NİN DEPREM ETKİSİNDEN HIZLI BİR ŞEKİLDE TOPARLANMASINI UMUYORUZ

Konuşmasının devamında “Puxian Eğitim Vakfı ve Cao Zhongzhi Vakfı’nın bağışları ile geçen yıl Reyhanlı’da tekerlekli sandalye bağışlama etkinliği gerçekleştirdikten sonra, bu yıl yeniden Türkiye’ye tekerlekli sandalye ve yardımcı cihazlar bağışı gerçekleştirildi. Bu yıl Türkiye Engelliler Derneği’nin acil talebi üzerine acil ihtiyaç sahibi engelli mağdurlara tekerlekli sandalye ve yardımcı cihaz bağışına öncelik vererek, kamu-özel ortaklığında “Taiwan Can Help” ruhunu dünyaya gösterdik. Bağışlanan malzemelerin engelli afetzedelerin daha kolay bir yaşama sahip olmalarına yardımcı olmasını ve Türkiye’nin depremin büyük etkisinden hızlı bir şekilde toparlanmasını umuyoruz” diye ekledi.

“ENGELLİ DOSTLARIMIZA TAYVAN’DAN GELEN SEVGİYİ HİSSETTİRECEĞİZ”

Başkan Çelebi konuşmasında, “Puxian Eğitim Vakfı ve Cao Zhongzhi Vakfı’nın bağışları ve yerel koordinasyonumuz Misyonumuza teşekkür ediyoruz, deprem nedeniyle sakatlanan arkadaşlarımızın daha kolay bir yaşam sürdürebilmeleri için fırsat sunulduğu için minnettarız, Tayvan ile dostluğumuz devam edecektir ve engelli dostlarımıza Tayvan’dan gelen sevgiyi hissettireceğiz” dedi.

“DAHA FAZLA AFETZEDEYE YARDIM ETMEYİ UMUYORUZ”

GBB Başkan Yardımcısı Berk, “Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adına ayrıca teşekkür ederek, Tayvan’dan gelen sevgi ve hayırseverliğe özellikle teşekkür ediyoruz. Bu ciddi felaket sonrası, Tayvan temsilciliği afet bölgesindeki varlıklarıyla bizi derinden etkiledi ve Tayvan’ın yardımına samimiyetle teşekkür ediyoruz. Gelecekte Tayvan ile daha fazla işbirliği yaparak, daha fazla engelli afetzedeye yardım etmeyi umuyoruz” diye belirtti.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir