Tayvan hükümeti, Çin merkezli sosyal paylaşım uygulaması TikTok’u “ulusal güvenlik tehdidi” olarak değerlendirdiklerini bildirdi.
Tayvan Dijital İşler Bakanı Audrey Tang, geçen hafta düzenlenen meclis oturumunda, Çinli Bytedance şirketine ait olan TikTok’un ulusal enformasyon ve iletişim güvenliği açısından “tehlikeli ürün” olarak sınıflandırıldığını belirtti.
Bakan Tang, düşman devletlerin dolaylı veya doğrudan kontrol ettiği ürünlerin ulusal güvenliğe tehdit olarak değerlendirildiğini vurguladı.
Çin’in topraklarının parçası olduğunu savunduğu Tayvan, 1949’dan bu yana fiili bağımsızlığa sahip bulunuyor. Çin ana karası ile Tayvan arasında iç savaşın ardından ortaya çıkan ayrılık ve egemenlik ihtilafı sürüyor.
ABD MECLİSİ, TİKTOK’U YASAKLAMAYI ÖNGÖREN TASARIYI ONAYLAMIŞTI
ABD Temsilciler Meclisi de 13 Mart’ta TikTok’un ülkede yasaklanmasının önünü açan yasa tasarısını kabul etmiş, tasarı onay için Senato’ya gönderilmişti. ABD Başkanı Joe Biden, Senato’nun onaylaması halinde yasayı imzalayarak yürürlüğe sokacağını açıklamıştı.
“Ulusal güvenlikle ilgili sorun oluşturduğu” gerekçesiyle TikTok’un yasaklanmasının önünü açan tasarının yasalaşması halinde Çinli ByteDance firması, platformu devretmek zorunda kalacak.
TİKTOK 11 ÜLKEDE YASAKLANMIŞTI
Daha önce Çinli ByteDance şirketinin, kullanıcıların kişisel verilerini Çin yönetimi ile paylaştığı ve insanların iznisiz veri topladığı gündeme gelmiş, ardından Avrupa Birliği’nin (AB) tüm kurumları, Birleşik Krallık, Fransa, Hollanda, Yeni Zelanda, Belçika, Danimarka, ABD ve Tayvan TikTok’u yasaklamıştı.
İlk yorum yapan siz olun