İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Microsoft: Çin’in bilgisayar korsanları ABD sistemlerine saldırdı

ABD istihbaratı ve Microsoft, Çin’in devlet destekli bilgisayar korsanlığı grubunun ABD’nın telekomünikasyon sistemlerine casusluk amaçlı gizemli bir bilgisayar kodu yerleştirdiğini tespit etti.

Amerikan istihbarat teşkilatları ve Microsoft, Guam’da ve ABD’nın başka yerlerinde telekomünikasyon sistemlerinde ortaya çıkan gizemli bir bilgisayar kodu tespit etti. The New York Times’ın bildirdiğine göre Microsoft, kodun bir Çin hükümetinin desteklediği bilgisayar korsanlığı grubu tarafından yüklendiğini belirtti.

GUAM, TAYVAN’IN İŞGALİNE KARŞI ABD TEPKİSİNİN MEKEZİ

Pasifik limanları ve geniş Amerikan hava üssüyle Guam, Tayvan’ın her tür işgaline veya ablukaya alınmasına karşı bir Amerikan askeri tepkisinin merkezi durumunda olduğu için bu durum endişe vericidir.

The New York Times’a göre Kod, izlenmesini zorlaştırmak için bazen yönlendiriciler ve diğer internete bağlı tüketici cihazlarının içinden geçerek büyük bir gizlilikle yüklenmiş.

Bu durumda, kod bir “web kabuğu” olarak adlandırılıyor ve kötü niyetli bir betik olarak tanımlanıyor. Bu betik, uzaktan bir sunucuya erişimi sağlayan bir yapıya sahip. New York Times’ın belirttiğine göre, özellikle güncellenmemiş yazılım ve korumalara sahip olmayan eski model ev yönlendiricileri özellikle savunmasız durumdadır.

ÇİN DEVLETİ DESTEKLİ GRUP KRİTİK ALTYAPILARI HEDEF ALIYOR

Microsoft, hacking grubunu “Volt Typhoon” olarak adlandırdı. Şirket, bu grubun devlet destekli bir Çin girişimi olan, sadece iletişim, elektrik ve gaz hizmetleri gibi kritik altyapıyı hedef alan bir faaliyetin parçası olduğunu belirtti. Ayrıca denizcilik operasyonları ve ulaşım gibi alanları da hedef aldığı ifade edildi.

İSTEDİKLERİNDE AĞIR SALDIRILARA İÇİN DE KULLANABİLİR

Şu anda görünen o ki, bu müdahaleler bir casusluk kampanyasıydı. Ancak Çinliler, güvenlik duvarlarını aşmak için tasarlanmış olan bu kodu istedikleri takdirde ağır saldırılara izin vermek için kullanabilirler.

Microsoft’a göre, Çin grubunun erişimi herhangi bir saldırı için kullandığına dair bir kanıt bulunmamaktadır. Rus gruplarının aksine, Çin istihbarat ve askeri hackerları genellikle casusluk faaliyetlerine öncelik verir.

Yönetim yetkilileri röportajlarında, kodun, geniş çaplı bir Çin istihbarat toplama çabasının bir parçası olduğuna inanıldığı ifade ediyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir