İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İnsan Hakları Grupları, Hong Kong’da ifade özgürlüğünü kısıtlayan Ulusal Güvenlik Yasasını kınadı

İnsan Hakları Grupları, Çin’in 2020 yılında Hong Kong’da uygulamaya koyduğu ve kentte ifade özgürlüğünün bastırılmasında büyük rol oynayan acımasız Ulusal Güvenlik Yasasını kınadı.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin (ÇHC) 2020 yılında Hong Kong’da uygulamaya koyduğu Ulusal Güvenlik Yasasının (NSL) dördüncü yıldönümünde, Uluslararası İnsan Hakları Servisi (ISHR), Birleşmiş Milletler uzmanlarının görüşlerini desteklediğini ifade ederek, bu yasayı Hong Kong’da ifade özgürlüğünün bastırılması açısından bugüne kadar kabul edilmiş en “acımasız” yasalardan biri olarak nitelendirdi.

Bu yasa, Hong Kong sakinlerine yönelik ağır baskılar nedeniyle sürekli olarak eleştirilere maruz kalmıştır.

“Hong Kong’da Ulusal Güvenlik Yasası: Olumsuz Etkiler ve Artan Misilleme Riski” başlıklı raporda, Ulusal Güvenlik Yasası kapsamında birçok aktivistin hapse atıldığı ve birçok STK’nın faaliyet göstermekte zorluklarla karşılaştığı vurgulanmıştır.

Raporda şunlar kaydedilmiştir:

NSL yasasının yürürlüğe girmesinden bu yana, Hong Kong’un bir zamanlar sivil toplum için canlı olan ortamı büyük değişikliğe uğradı. Pek çok aktivist faaliyetleri nedeniyle kovuşturmaya uğradı ve hapse atıldı. Hem yerel hem de uluslararası birçok STK faaliyetlerini durdurmaya ya da çalışmalarını önemli ölçüde kısıtlamaya karar verirken, diğer aktivistler ve STK çalışanları hak çalışmalarını bırakmayı ya da şehri terk edip sürgünde çalışmaya devam etmeyi seçti ya da buna zorlandı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir