Berlin Tayvan Konferansı'nın üçüncüsü olan “Tayvan ile Ortaklık” konferansı Berlin'de başarıyla gerçekleştirildi.
Yazı etiketleri “Almanya”
Almanya'da bir Amerikalı, ABD kuvvetleri için çalışırken Çin'e ABD ordusu hakkında istihbarat sunduğu gerekçesiyle tutuklandı.
Almanya'nın Hessen ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde 3 vatandaş, Çin adına casusluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.
Almanya: "Çin devletinin elektrikli araç sektörüne yönelik haksız yardımları, BYD gibi Çinli firmaların hızla büyütmelerine, AB pazarlarına giderek daha fazla yayılmalarına olanak sağlıyor."
Haksız yere hapsedilen Uygur akademisyen İlham Tohtı'nın 54. yaş günü münasebetiyle 25 Ekim'de Uygurların insan hakları durumuyla ilgili çevrimiçi seminer düzenlenecek.
Almanya Meclisi İnsan Hakları Komisyonu üyeleri Uygur Dostluk Grubu kurdu: "Almanya'da hür olarak seçilmiş vekiller olarak bir sorumluluğumuz var. Oradaki insanların hürriyetlerine kavuşabilmeleri için çabalarımızı sürdüreceğiz".
Uygur aktivistler, Çin'de ziyarette bulunan Almanya Dışişleri Bakanı'na çağrı yaparak Uygur soykırımı konusunun gündeme getirilmesini ve İlham Tohti'nin tedavi için Almanya'ya getirilmesini istedi.
İlham Tohti İnsiyatifi’nin organizasyonuyla Berlin’de Uygur soykırımına karşı ikinci uluslararası konferansı düzenlendi. Milletvekilleri, Uygurlarla ilgili araştırma yapan akademisyenler ve Uygur aktivistler konuşma yaptı.
Ticari ilişkiler başta olmak üzere ikili ve bölgesel konuları görüşmek için Çin’e giden Almanya Başbakanı Olaf Scholz Çin'in Devlet Başkanı Xi ile görüştü.
Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Çin'in uluslararası standartlar yerine kendi kurallarını dayatmaya çalıştığını ve Tayvan'a karşı tehditte bulunduğunu, bu nedenle Avrupa'nın Çin'e karşı Asya'da alternatif pazar açması gerektiğini söyledi.
Berlin ve Washington, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde gerçekleşen kapalı oturumda, Pekin yönetimini Uygurları temel insani haklarından yoksun bırakmakla suçladı.