İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uygur Türkü Zümretay Erkin, İnanç Özgürlüğü ödülüne layık görüldü

Dünya Uygur Kurultayı sözcüsü Zümretay Erkin’e, Uygurlara karşı soykırımı ve inanç özgürlüğünün bastırılmasını duyurmaya yönelik çalışmaları nedeniyle, Roosevelt’in onuruna tesis edilen Dört Özgürlük Ödülü kapsamında İnanç Özgürlüğü Ödülü verildi.

Dört Özgürlük Ödülü her yıl, Başkan Roosevelt tarafından 1941 yılında ilan edilen ifade özgürlüğü, inanç özgürlüğü, ihtiyaç özgürlüğü ve korkudan kaçınma özgürlüğü gibi dört özgürlüğü desteklemeye kendini adamış kişi ve kuruluşlara veriliyor.

Bu yılki Dört Özgürlük Ödülü, 11 Nisan 2024 tarihinde, özgürlüğü güvence altına alma ve insan haklarını savunma konusundaki kararlılıkları nedeniyle beş uluslararası özgürlük savaşçısına verildi.

Ödüller, her yıl dönüşümlü olarak New York’ta Roosevelt Enstitüsü tarafından Amerikalılara ve Hollanda’nın Middelburg şehrinde bulunan Roosevelt Stichting tarafından Amerikalı olmayanlara verilmektedir.

Bu yıl Hollanda’nın Middelburg şehrinde, Hollanda Kıralı, Başbakan ve çok sayıda seçkin davetlerin katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde İnanç Özgürlüğü Ödülü, Dünya Uygur Kurultayı sözcüsü Zümretay Erkin’e verildi.

Ödülün resmi web sayfada Zümretay ile ilgili “Zumretay Erkin yıllardır Uygurların hakları için kampanya yürütüyor. Erkin, din özgürlüğünün bastırılmasına ve Uygur halkının insan haklarının ihlal edilmesine uluslararası boyutta dikkat çekmeye çalışıyor. Dünya çapında kadınlar için bir Uygur dostluk grubu kurdu ve Uygur mültecileri desteklemek için yorulmadan çalışıyor. Aynı zamanda Dünya Uygur Kongresi’nin sözcüsüdür. Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere uluslararası forumlarda Uygur kültürünün, dininin ve dilinin korunması ve muhafaza edilmesi için savunuculuk yapmaktadır. Erkin, sessizlere ses veriyor” ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir