İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uygur gazeteci toplama kampına gönderilmemek için intihar etti

Uygur gazeteci, Çin rejiminin baskısından kaçmak için intihar etti.

Çin’in işgal ettiği Doğu Türkistan bölgesinde bir milyondan fazla Uygur Türkünün tutulduğu “siyasi eğitim kampına” gönderilmek istemeyen Uygur gazeteci Keyser Keyum ofisinin penceresinden atlayarak intihar etti.

Edinilen bilgilere göre, Doğu Türkistan’da Çin rejeminin bir devlet dergisinin çeviri yayınları bölümünün genel yayın yönetmeni olarak çalışan 55 yaşındaki Keyser Keyum, devlet yetkilileri tarafından gözaltına alınarak toplama kampına gönderilmekten kaçarken ofisinin bulunduğu 8. kattan atlayarak, intihar etti.

51 TOPLAMA KAMPI

Daha önce, Çinli araştırmacı Shawn Zhang, Doğu Türkistan’daki toplama kampları üzerine yaptığı çalışmalara dair çarpıcı bilgiler açıklamıştı. 51 kampı tek tek tespit eden Zhang, yaptığı araştırmalar sonucunda “1 milyon Uygur Türkü toplama kampında” iddiasının gerçeği yansıttığını savunmuştu.

Uzaydan Bile Görünüyor Ama Dünya Çin’deki Zulme Gözünü Kapamış!

BİR MİLYONA YAKIN UYGUR KAMPLARDA TUTULUYOR

Birleşmiş Milletler, Çin’de etnik Uygur kökenli bir milyona yakın kişinin kitlesel olarak gizli bir şekilde toplama kamplarını andıran yerlerde tutulduğunu açıkladı.

Bunun dışında ayrıca 2 milyona yakın yine Uygur ve Müslüman azınlığın, “beyin yıkama faaliyetleri” için siyasi kamplara zorla gönderildiği belirtildi. Söz konusu suçlamaya ilişkin BM’deki Çin heyetinden şu ana kadar bir yanıt gelmedi.

Kaynak:QHA

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir