İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rushan Abbas: Çin’in İslam’a savaşına sessiz kalan İslam dünyası liderlerinin gerçekten Müslüman olduklarından şüphe ediyorum

Atlantic Council’in Milenyum Liderlik Programı’nda konuşan Uygur Hareketi Başkanı Rushan Abbas: “Müslüman Uygurların şu anki durumu dünyanın, insanlığın ve Müslümanların vicdanı için ibretlik bir sınav olmaktadır. Üzülerek söylüyorum ki, Türk İslam alemi bu vicdan sorgulaması ve imtihanında başarısız durumdadır” dedi

Uygur Hareketi (Campaign for Uyghurs) Başkanı Rushan Abbas, Atlantic Council’in Milenyum Liderlik Programı’nda katılımcılardan uzun süre alkış alan konuşmasında şunları söyledi:

“Çin İslam’a savaş açıyor, insanlığa savaş açıyor, kadınlara ve çocuklara savaş açıyor.

“Çin hükümeti tarafından yıkılan camiler sadece Uygurlar için değil tüm Müslümanlar için kutsaldır.

“Çin hükümeti tarafından yakılan Kuran-i Kerimler, sadece Uygurların değil tüm Müslümanların kutsal kitabıdır.

“İslam İş birliği Teşkilatı (İİT) başta olmak üzere ve İslam devletleri liderlerinin Çin’in İslam’a yönelik bu savaşıyla ilgili sessiz kalmaları karşısında, onların gerçekten Müslüman olduklarından şüphe ediyorum.

“Müslüman Uygur kadınları Çinlilerle evlenmeye zorlanıyor. Hamile kadınların karınlarındaki bebekleri kürtajla alınıp her ikisi de katlediliyor. Doğum yaşındaki Uygur kadınları zorla kısırlaştırılıyor. Uygur Müslüman kadınlarının bedenleri savaş aracına dönüştürülüyor. 

“4 yıldan beri bir toplama kampında esir tutulan ablam Dr. Gülşen Abbas’ın hayatını tehlikeye atma pahasına sizleri bu konuda bilgilendirmek için buradayım. Beni hiçbir şey durduramaz.

Dünyada bir buçuk milyardan fazla Müslüman yaşamaktadır. Bu dindaşlarımız ve kardeşlerimiz hep birlikte Çin’e karşı tavır alırsa, tepki gösterirse, Çin’in mağduru dindaşları ve kardeşleri Uygurların yanında yer aldıklarını gösterirse Çin yönetimi Uygurlara bu kadar baskı, zulüm, soykırım yapamaz.

“Müslüman dünyası sadece Çin’in Uygur soykırımını durdurmak için değil, aynı zamanda kutsal İslam dinimizi ve tüm insanlığı korumak için de derhal ayağa kalkmalılar. 

“Müslüman Uygurların şu anki durumu dünyanın, insanlığın ve Müslümanların vicdanı için ibretlik bir sınav olmaktadır. 

“Üzülerek söylüyorum ki, Türk İslam alemi bu vicdan sorgulaması ve imtihanında başarısız durumdadır.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir