İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yazıların kategorisi: “Gündem”

Kamp Mağdurları, Erdoğan ve Soylu’ya Doğu Türkistan Bayrağı için arbede yaşanan Eyüpsultan’dan seslendi: “O polis hakkında gereken yapılmalı”

Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesini duyurabilmek için Eyüpsultan’a gelen ve Doğu Türkistan Bayrağı açması nedeniyle polisin engellemesine uğrayarak parmağı kırılan 81 yaşındaki Mahmut Tohti Amin ile birlikte Eyüpsultan Camisi önünde basın açıklaması yapan Toplama Kamp Mağdurları Platformu: “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın İçişleri Bakanımızdan bu tür şahısların polis teşkilatımızın onurunu zedelemesine fırsat vermemesini ve gereğini yapmasını talep ediyoruz.”

Uygur şair Medinay Bavudun’un babasının kaleminden kendi kalemine miras vatan hasreti: “Atadan Nida Kızından Seda”

Uygur aktivist ve şair Medinay Bawudun öncülüğünde, babası tanınmış şair Bavudun Niyaz’ı anmak için 12 Mart Cumartesi günü İstanbul’da Uranus İstanbul Hotel’de “Atadan Nida Kızından Seda” başlıklı şiir dinletisi etkinliği düzenlendi.

Dışişleri Bakanlığı: ‘Çin makamlarını toplama kamplarını kapatmaya davet ediyoruz’

Aksoy: Keyfi tutuklamalara maruz kalan bir milyondan fazla Uygur Türk'ünün toplama kamplarında ve hapishanelerde işkence ve siyasi beyin yıkamaya maruz bırakıldıkları artık bir sır değildir. Kamp dışındakiler de büyük baskı altındadır. Yurtdışındakiler akrabalarından haber alamamaktadır. Binlerce çocuk ebeveynlerinden uzaklaştırılmış, yetim kalmıştır.

“Zulme Son” Mitingi

BBP. Alperen Ocakları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen mitingde Tümtürk Uygur Türklerinin Çin'in insafına terk edilmemesi gerektiğini vurguladı. "Sn. Cumhurbaşkanımız R.T. Erdoğan'ın Doğu Türkistan'a sahip çıkmasını ve Doğu Türkistan'ın sahipsiz olmadığını hatırlatmasını istiyoruz." dedi.

Çin Uygur Türklerini ‘toplama kampları’ndan sonra köle gibi fabrikalarda çalıştırıyor

Toplama kamplarından kurtulanlarla yapılan röportajlar, Çin'in etnik kökeninden dolayı Türklerin emeğini de sömürdüğünü ortaya koyuyor. Uydu görüntüleri toplama kamplarının yanında ve içerisinde Türklerin köle gibi çalıştırıldığı fabrika yapıların inşa edildiğini gözler önüne seriyor.

Fahrettin Yokuş’tan Doğu Türkistan Çağrısı : Soydaşlarımız Yaşam Savaşı Veriyor

MV Fahrettin Yokuş, TBMM'de Doğu Türkistan'a ilişkin açıklamalarında şu konulara değindi: Çin devleti katliama girişti; Soydaşlarımız yaşam savaşı veriyor; Çin'den gelen sığınmacılar iade edilmemeli; Türkiye'ye sığınan 11 Uygur Türk'ü gözaltında; Türk nüfusu azınlığa düşsün çabasındalar...

Doğu Türkistan: Global kapitalizmin bir laboratuvarı

Doğu Türkistan'ın 21. asırda devlet-toplum ilişkisinin muhtemel geleceğini ve 21. asrın insanını nelerin beklediğini gösteren bir distopya halini aldı.
Son dönemde, Çin’in Doğu Türkistan'daki baskıları en üst düzeye yükseldi. Azınlıkların toplama kamplarına alınması meselenin ulaştığı en çarpıcı boyutu gösteriyor. Aylar süren inkarın ardından Çin bu kampların varlığını kabul etti, ...

Tutuklanan Uygurların Çocukları …

Doğu Türkistan’da ebeveynleri tutuklanan aileler çok yaygındır. Sadece lop ilçesinde “çifte tutuklu” olan ailelerden yaklaşık 2000 çocuk, Çinlileştirme amacıyla özel kurulmuş olan kreş ve anaokullarına yerleştirilmiştir. Tamamıyla kapalı ortamda yaşıyorlar. dışarı çıkamazlar, ebevynlerini göremezler.

BM, Çin’in Uygur Türklerini topladığı kamplara girmek istiyor

BM'ye bağlı insan hakları müfettişleri milyonlarca Müslüman Türklerin toplatıldığı kampları ziyaret etmek için Pekin'e talepte bulundu.
Kamplarda kalan kişilerin kötü beslenme ve zorla hap içirmelerden kaynaklı ölümlerin yaşandığına ilişkin raporlar var.
insanların fiziki ve psikolojik işkencelere maruz kalıyorlar..

Doğu Türkistan’daki Kamplara Satın Alınanlar: Cop, Kelepçe, Şok Tabancası …

Çin'in Mesleki Eğitim Merkezleri oalarak yutturmaya çalıştığı Ceza Kampları tarafından satın alınanlar: polis üniforması, kalkan, kask gibi polis malzemeleri ve taşer, şok tabancası, gürz, cop, göz yaşartıcı gaz, biber gazları gibi işkence araçları... Satın alma planında hatta işkence sandalyesi de bulunuyor.

Peki Uygurlar Ne Olacak?

Türk medyasında ne yazık ki İngiliz yahut Alman medyasındaki kadar gündem teşkil etmeyen ve hükümetimizin de pek ilgilenmediği bu kamplarda milyonlarca Doğu Türkistan Müslümanı tutuluyor.
Bir Uyguristan Cumhuriyeti yok ki onların hakkını-hukukunu savunsun.
Bu iş Türkiye Cumhuriyeti’ne düşüyor....

Doğu Türkistan’daki Toplama Kampları ve Çin’in İslam Dünyası ile İlişkileri

Çin'in nüfuz alanı genişledikçe, Uygur Müslümanlarına yönelik baskı uygulamaları gittikçe artmaktadır. Geçen birkaç yıl boyunca Uygurların içinde bulunduğu insan hakları koşulları sürekli olarak kötüleşirken; siyasi baskı, ekonomik engeller, dinî yaşama yönelik baskılar, demografik dönüştürme gibi yöntemlerde artış gözlenmektedir.