İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yazı etiketleri “toplama kamp”

Cumhurbaşkanı Danışmanı Aktay’dan ŞİÖ yorumu: “Türklere zulmü ayyuka çıkmış Çin liderinin bulunduğu meclis o fotoğrafa indirgenemez”

Cumhurbaşkanı Danışmanı Yasin Aktay'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak Şangay İşbirliği Örgütü yazısı: “Türklere zulmü ayyuka çıkmış Çin’in liderinin bulunduğu o meclis, o fotoğraf karesine indirgenemez"

Kamp Mağdurları, Erdoğan ve Soylu’ya Doğu Türkistan Bayrağı için arbede yaşanan Eyüpsultan’dan seslendi: “O polis hakkında gereken yapılmalı”

Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesini duyurabilmek için Eyüpsultan’a gelen ve Doğu Türkistan Bayrağı açması nedeniyle polisin engellemesine uğrayarak parmağı kırılan 81 yaşındaki Mahmut Tohti Amin ile birlikte Eyüpsultan Camisi önünde basın açıklaması yapan Toplama Kamp Mağdurları Platformu: “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın İçişleri Bakanımızdan bu tür şahısların polis teşkilatımızın onurunu zedelemesine fırsat vermemesini ve gereğini yapmasını talep ediyoruz.”

Çin’in İslama Karşı Büyüyen Savaşı: Şimdi De Kazaklar İçin Geliyorlar

Kazak hükümeti; Çin, Doğu Türkistan’daki Müslümanların kimliklerini silmeye çalışırken karşısına dikilmeyeceğini açıkça belli etti. Ancak yanı başlarındaki kamplar Kazaklar, Uygurlar ve diğer gruplarla dolup taşarken, Doğu Türkistan hakkındaki hakikat göz ardı edilemeyecek kadar büyüyebilir.

“Çin’in Doğu Türkistan’daki Siyasi Kampı – Hapishaneden farksız”

Toplama kamplarının hapishaneden hiçbir farkı olmadığını söyleyen güvenlik görevlisi, röportajda siyasi eğitim merkezleri hakkında ayrıntılı bilgi veriyor.
"Bir defa 80 yaşındaki Uygur bir teyzenin ayağının kırıldığını gördüm. O ayağına kelepçe takıp arabaya götürdüler. Yaşlı kadıncağız ağlayayım dese sesi çıkmıyordu."

Toplama Kamplarında, Tutuklular İşkenceye Uğruyor, İlaçla Zehirleniyor ve Öldürülüyor.

Gülbahar Celilova: "günlük olarak ne olduğu belli olmayan bir ilaç yutmaya zorlanıyorlardı ve ayda bir 'duyguları uyuşturan' bir iğne yapılıyordu."
“Odamda, parmaklarına çiviler çakıldığı için kanlar içinde kalan kızlar ve yediği dayaklar yüzünden ölenler vardı.”

Çin’den Türkiye’ye Uygur Türkleri tehdidi: Ekonomik ilişkileri tehlikeye atarsınız

Çin'in Ankara büyükelçisi, Türkiye’nin Uygur Türklerinin durumunu eleştirmeye devam etmesi halinde Pekin ile ekonomik ilişkileri tehlikeye atacağı uyarısında bulundu. Türkiye’de büyük yatırımlar yapmak isteyen enerji ve alt yapı şirketlerinin özellikle bundan olumsuz etkileneceğini bildirdi. Türkiye’nin Çin ödeme platformu “WeChat” ve “AliPay” uygulamalarını desteklemesini önerdi.

Pekin’de Kan Ticareti

Kaşıkçı cinayetinin izini parayla silmeye çalışan Prens, son olarak Çin’deki 10 milyar dolarlık anlaşmayla dünyaya itibar ‘pazarladı’. Karşılığında, Doğu Türkistan’daki işkence kamplarını savundu. Kirli diplomasi, milyonları asimilasyona tabi tutan Pekin’in zulüm projesine en net destek oldu.

Doğu Türkistan’daki diğer tecrit yöntemleri

Toplama kampları bugün Doğu Türkistan’daki zorba rejimin en çok göze çarpan, en geniş kapsamlı aygıtı. Toplama kamplarında hayatını kaybedenler var. Ancak toplama kampları Doğu Türkistan’da tecrübe edebileceğiniz en ağır ortam değil. Bunların dışında şartları çok ağır olan hapishaneler, insanların zorla çalıştırıldığı fabrikalar, ev hapsi gibi tecrit yöntemleri de vardır.

Doğu Türkistan ‘göz’ altında

Milyonları işkence kamplarına kapatan, toplumun kanaat önderlerini demir parmaklıklar ardında tutan Pekin, sistematik zulümde sınır tanımıyor. Doğu Türkistan’ı açık hava hapishanesi haline getiren ‘büyük biraderin’ şimdi de Uygurları yüz tanıma teknolojisiyle fişlemeye başladığı ortaya çıktı.

Çin’in 21. asır distopyası Doğu Türkistan’daki toplama kampları

Öncelikle toplama kampından ne anladığımızı açıklığa kavuşturmak gerek. Toplama kampları herhangi bir suçtan hüküm giymemiş, davası görülmemiş, yalnızca kimliklerinden dolayı potansiyel olarak tehlikeli görülen toplumsal grupların önleyici tedbir olarak tecritlerine dayanıyor. Belli etnik grupların hedef alınması...

Son 2 Yılda Tutuklanan Doğu Türkistanlı Aydınlar ve Sanatçılar

Son 2 yılda tutulan ve sadece yurt dışındaki akrabaları ve tanıdıkları tespit edilebilen aydınların sayıları 300'e yakındır. Genel durum ise Doğu Türkistan'da milyonlarca Türk tutuklanmış olmakla beraber aydın kesimdekiler tamamen hapsedilmiş bulunmaktadır.