Çin'in acımasızca gerçekleştirdiği katliamla sonuçlanan Barın Direnişi'nin 34. yıldönümü münasebetiyle, 5 Şubat 2024 tarihinde Uygur STK'lar Ankara'da anma toplantısı düzenledi.
Yazı etiketleri “Barın Katliamı”
Barın Direnişi, Uygurların diasporada örgütlenmesinde önemli bir etkendir
Çin ordusunun acımasızca katliamıyla sonuçlanan Barın Direnişi, yurtdışındaki Uygurların ilk olarak Almanya'da 1990 yılında organize halindeki protestolarına ve örgütlenmesine yol açmıştır.
Barın Direnişi: Uygurların zulme karşı mücadele tarihinin unutulmaz sayfalarından biri
Çin’in baskılarına karşı Barın kasabasında 5 Nisan 1990’da başlayan karşılık hareketi, Çin’in silahlı müdahalesine tepki olarak bir milli direnişe dönüştü. Çin ordusunun gerçekleştirdiği katliamla sonuçlanan direniş, Uygur tarihinde önemli bir yer edindi.
Barın Direnişi: Uygurların zulme karşı mücadele tarihinin unutulmaz sayfalarından biri
Çin'in baskılarına karşı Barın kasabasında 5 Nisan 1990'da başlayan karşılık hareketi, Çin’in silahlı müdahalesine tepki olarak bir milli direnişe dönüştü. Çin ordusunun gerçekleştirdiği katliamla sonuçlanan direniş, Uygur tarihinde önemli bir yer edindi.
Barın Direnişi, Münih’teki Çin Başkonsolosluğu önünde anıldı
Barın Direnişi'nin 33. yıldönümü münasebetiyle, Almanya'da yaşayan Uygurlar Münih'teki Çin Başkonsolosluğu önünde gösteri düzenledi.
Barın Katliamı, 33. yıl dönümünde Ankara’da anıldı
Barın Katliamı'nın 33. yıldönümü münasebetiyle Ankara'da; siyasiler, akademisyenler, gazeteci, araştırmacı ve STK temsilcilerinin katılımlarıyla anma toplantısı gerçekleştirildi.