İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Geniş Çaplı Toplama Kampları Cinayetinin Üzerini Örtbas Etmek İçin, Uygurlar Gizlice Naklediliyor

Kaynak: SinoTurkNews

Daha önce, uluslararası medya Xinjiang (Doğu Türkistan)’daki Uygurların Çin’deki diğer Eyaletlere nakil edildiğini bildirmişti. “HanDong ” son zamanlarda bu nakiller hakkında daha fazla bilgi edindi. Ve gerçekler çok endişe verici.

“HanDong “un ÇKP’nin içindeki kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, Shanxi, İç Moğolistan, Gansu, Heilongjiang gibi eyaletler tutukluları yerleştirmek için kotalar ve talimatlar teslim aldı. Halen Shanxi Eyaletine yaklaşık 25.000 kişilik kota tahsis edildiği bilinmektedir. Yaklaşık 500.000 Uygur Müslüman tutuklu ülkenin çeşitli yerlerindeki hapishanelere dağıtılacak.

Çin Hükümeti Uygurları ülke genelinde dağıtarak, tutuklanan gerçek insan sayısını örtbas etmek ve gerçeği dış dünyadan gizlemek için çalışıyor. Heilongjiang Kamu Güvenlik Bürosundan içerden bir kişi muhabire şunları söyledi: “Sincan Yeniden Eğitim Kampı, uluslararası ilgiyi çekti. Yüksek makamlar, bu mahkumları başka yerlere nakil etmek için acil önlemler aldı. Böylece, Uluslararası kuruluşlar araştırmaya geldiklerinde eğitim kamplarında hiç kimse olmayacak.”

NAKİL SÜRECİ YÜKSEK GİZLİLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR, SİLAHLİ JANDARMA POLİSLERİ SİREN KULLANMIYOR, İLETİŞİM SADECE EL – KOL İŞARETLERİ İLE SAĞLANIYOR.
İçerideki kaynaklardan alınan bilgiye göre, hükümet yetkilileri mahkumların nakil sürecini kamufle etmek için aşırı tedbirler aldı. Eylül ayında, bir eyalet Jandarma teşkilatı, Xinjiang’ın Kaşgar bölgesinden binlerce Müslüman’ı otobüslerle taşıdı. Haberlerin sızmasını önlemek için, eskortta yer alan her polis ve sürücüye zorla birden fazla gizlilik anlaşması imzalattırıldı ve haber sızdıranların üç yıl hapis cezasına çarptırılacağı konusunda uyarıldı.

Uygurları taşıyan otobüslerin gövdesi yanıltıcı bir işaret ile kapatılmış, diğer bölgeden gelen polis arabalarının plakaları da kapatılmış, yer ismini gösteren tüm bilgiler gizlenmiş, Jandarma üniforması üzerindeki apoletler ve işaretler de sökülmüştür. Nakil sırasında, Uygurların başlarına siyah torba giydirilmiş olup pencerelerin hepsi perdelerle kaplıydı, mahkumlar dışarıyı göremiyorlardı. Konuşma aksanlarından bilgi sızmasını önlemek için, Jandarmalar el hareketi ile iletişim kuruyor. Nakil günü yollar gerçek mühimmatla donanmış jandarma polisleri tarafından sıkı kontrole tabi tutuldu ve bazı yol bölümleri ve demir yolları kapatıldı veya ulaşım durduruldu.

Adını açıklamak istemeyen bir hapishane gardiyanı, tutukluların yeni cezaevine geceleri geldiklerini ve nerede olduklarını bilmelerinin zorlaştırıldığını söyledi. Uygurlar gelmeden önce, hapishanenin tabelaları kaldırıldı ve yer adına ait olan tüm iç bilgiler de kaldırıldı. Gözaltındaki Uygurlar kendilerinin nerede olduklarını bilmiyorlar, onların akrabaları, sevdiklerinin nereye götürüldüklerini hiçbir şekilde öğrenemezler.
İçeriden bilgi sahibi olan kaynağımızın açıkladığına göre, devlet içinde de bu durum çok sıkı yönetiliyor. Uygurların nakli ile ilgili toplantılar son derece gizli yapılıyor, toplantı tutanakları da şifrelenip saklanıyor.
Ortaya çıkan bilgiler ise buz dağının sadece görünen kısmıdır..

Bilgi sahibi kimseler bazı Uygurların nakil sırasında öldürüldüğünü söyledi. İç Moğolistan’daki birimlerde içeriden bir kaynağın sızdırdığına göre, nakil sırasında bir mahkum jandarma tarafından hunharca öldürüldü ve ceset yakılmış olabilir. Bu tür haberler çok gizli tutuluyor ve daha fazla ayrıntıyı bilmek zor.

Bazı isimsiz gardiyanlar “HanDong “a, mahkumların çoğunlukla erkek ve çoğunun cezaları ağır, hüküm süreleri on ile yirmi yıla kadar olup içlerinde 70 yaşında olanlar olduğunu söyledi. Bazıları “ülkeye ihanet suçu” ve “ulusal güvenliğe karşı suçlar” olarak gözaltına alındı ​​ve mahkum edildi. Ancak bazı resmi kayıtlara göre, kimileri sadece söz- hareketlerinde yerel memurlarla ters düştükleri yüzünden ya da onlarca yıl önce ibadet etmiş olmaları nedeniyle hüküm giymişlerdir.

Bazı kişiler bu mahkumların aslında dini inançlarından dolayı mahkum olduklarını düşünüyor. Bir kaynağın “HanDong “a açıkladığına göre: “Müslümanlar, yiyecek, içecek ve nimetlerin Çin Komünist partisi tarafından verildiğini kabul etmiyorlar. İnsanlar bütün nimetlerin ve her şeyin Allah tarafından verildiğine inanıyorlar. Bu insanlar sadece bu tür düşünceye sahip oldukları için tutuklanıyorlar. Bu onların en büyük ‘suç’larıdır”

Uygur krizi hakkında daha ayrıntılı bilgi alındığında, bildirilmeye devam edilecek.
Bitter Winter/HanDong muhabirleri: Gu Qi, Li Zai Li

Asıl Kaynak: BitterWinter Çeviri Kaynağı: SinoTurkNews

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir