İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uygurlar için Çin’e “Bir daha asla” deme zamanı

Çin’e Uygurlara yönelik soykırımsal zulmünü sona erdirmesi adına baskı yapmak için elimizdeki ekonomik, diplomatik, kültürel tüm araçları kullanmalıyız.

Kanada merkezli Toronto Star gazetesinde Michael Levitt imzasıyla “Uygurlar için Çin’e ‘Bir Daha Asla’ Deme Zamanı” başlıklı bir köşe yazısı yayımlandı. Yazıda şu ifadeler yer alıyor:

Çin’in Uygurlara yönelik süregelen zulümleri, medyada bu kadar yetersiz yer alırken, en son ne zaman onların içinde bulundukları kötü durumla ilgili bir haber okudunuz veya bir TV haberini gördünüz? Muhtemelen, son zamanlarda değil. Zamanımızın en korkunç ve en korkunç insanlığa karşı suçlarından biri olduğu düşünülürse, Uygurların korkunç durumuna yeterince ilgi gösterilmemesi rahatsız edici.

Holokost ve diğer soykırımlardan biliyoruz ki, aşırı insan hakları ihlalleri karşısında dünyanın kayıtsızlığı, eylemsizliği ve sessizliği, kurbanlar için kelimenin tam anlamıyla ölümcül sonuçlara zemin hazılıyor olabiliyor.

Tibet ve Hong Kong’daki yaygın insan hakları ihlalleriyle zaten kötü bir üne sahip olan Çin’in diktatör Başkanı Xi Jinping ve iktidardaki Çin Komünist Partisi (ÇKP), en çok zulmettikleri halk olan Uygurların yabancı gazeteciler ve politikacılar tarafından yeterince gündemde tutulmamasından şüphesiz çok hoşnut kalmıştır.

Yazının kısaltılmış ayrıntılarını okumak için şu linki tıklayınız…

Holokost sonrası “Bir Daha Asla” yemini hala bir anlam ifade ediyorsa, bu ifade “Artık Bir Daha Asla” olarak güncellenmelidir. Bu, Uygurlara yönelik soykırım zulmünü sona erdirmesi adına Çin’e karşı baskıyı artırmak için – ekonomik, diplomatik, kültürel – elimizdeki tüm araçları kullanmamız gerektiği anlamına geliyor ve hemen harekete geçilmeli.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir