İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uygur İnsan Hakları Raporu Yayınlandı

Çin’in Doğu Türkistan’da kurduğu Toplama kamplarının bizzat tanıkları ve diğer mağdurlarıyla yapılan röportajlar ve uzman görüşleri doğrultusunda Uygur Soykırımı’nı tamamen bilimsel bir bakış açısıyla inceleyen “Uygur Özerk Bölgesi İnsan Hakları Raporu” UyghurReport websitesinde yayınlandı.

Rapor Türkçe, İngilizce, Uygur Türkçesi ve Çince olmak üzere dört dile çevrildi.

Uygur Türklerinin sesi olmak ve Doğu Türkistan’ın gerçeklerini tüm dünyaya duyurmak için hazırlanan İnsan Hakları ve Doğu Türkistan toplantıda Çin Uygur Özerk Bölgesi İnsan Hakları Raporu’un lansmanı gerçekleştirildi.

Milletvekili Sayın Yavuz Ağıralioğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı toplantımızda, Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu eski başkanı, Kerkük Milletvekili, Türkmen lider Erşat Salihi de konuşmalarını yaptı.

Ardından her insanın korkmadığı, baskı altına alınmadığı, zulme uğramadığı onurlu bir yaşam sürmenin en temel hakkı olduğunu hatırlatan İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, “Bugün kadim Türk yurdu Doğu Türkistan’da yaşanan zulme; “dur” demek için buradayız. Çocuklarından ayrı bırakılan annelerin sesi olmak Uygur Türkü kardeşlerimizin gerçeklerini tüm dünyaya duyurmak için bir aradayız.’’ dedi. Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yaşadığı bu zulme sessiz kalmayacağını belirtirken; ’’Bu öyle kapsamlı bir zulüm ki. Sadece Uygur Türkü olarak doğduğu için ailelerinden ayrılan çocuklar var.  Sadece Müslüman olduğu için işkence gören babalar var. Sadece Uygur Türkçesi konuştuğu için toplama kampına alınan kadınlar var. Buradan açıkça ilan etmek istiyorum. Zulme rıza göstermek de zulümdür. Mazlum olan Türk diye sessiz kalanlar, bu zulmün ortağı olurlar.’’ şeklinde konuştu.

Meral Akşener’in konuşmasının ardından Çin Uygur İnsan Hakları Raporu’muzu hazırlayan ekibin başkanı olan Hüseyin Raşit Yılmaz raporun sunumunu gerçekleştirdi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir