İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pakistan mahkemesi Çinli firmaya 2,48 milyon dolar ceza kesti

Pakistan mahkemesi, Çinli devlet petrol ve doğalgaz şirketine, yerel şirket ile imzaladığı sözleşmeyi ihlal ettiği için 2,48 milyon dolar ceza kesti.

Pakistan haber ajansı DAWN’ın haberine göre, Yerel bir şirket olan Petroleum Exploration (Private) Limited ile imzaladığı sözleşmeyi ihlal ettiği iddia edilen China National Petroleum Corporation (CNPC) adlı firma, sivil hakim Syed Mohammad Zahid Termizi tarafından 2,48 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Çinli devlet petrol ve doğalgaz şirketi olan CNPC’nin, 2001 yılında Pakistan’a, sondaj ve delme alanlarındaki keşif ve üretim şirketlerine hizmet sağlamak için bir hizmet sağlayıcı olarak geldiği belirtiliyor.

Rekabette gerekli öncüyü elde etmek için CNPC, karşılığında her iş için komisyon alarak, yerel şirketten CNPC için sondaj işlerinin temin edilmesine yardımcı olmak için bir anlaşma yaptı.

Başlangıçtan bu yana, CNPC, yerel şirketin yardımıyla sondaj sözleşmeleri sağladı ve şimdi iki on yılı aşkın süredir Pakistan’da faaliyetini sürdürüyor.

Yerel şirket, CNPC’nin sözleşmeli yükümlülüklerini ihlal ettiği iddiasıyla mahkemeye başvurdu.

Mahkeme, yerel şirket lehine 2,48 milyon dolarlık bir ön karar aldı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir