İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yazıların kategorisi: “Çocuklar”

Tutuklanan Uygurların Çocukları …

Doğu Türkistan’da ebeveynleri tutuklanan aileler çok yaygındır. Sadece lop ilçesinde “çifte tutuklu” olan ailelerden yaklaşık 2000 çocuk, Çinlileştirme amacıyla özel kurulmuş olan kreş ve anaokullarına yerleştirilmiştir. Tamamıyla kapalı ortamda yaşıyorlar. dışarı çıkamazlar, ebevynlerini göremezler.

Çin’in Uygur çocukları zorla tuttuğu kamp görüntülendi

Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur çocukları ailelerinden ayırarak zorla tuttuğu kamp görüntülendi.

Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da uyguladığı asimilasyon politikaları bir süredir gündemde. Bu politikalardan en çok gündeme oturan uygulama, Çin yönetimi tarafından “yeniden eğitim kampı” adıyla kurulan toplama kamplarıydı.

Bu kamplarda Çin’in, sayısı bir milyonu aşan Uygur’u zorla tuttuğu ifade ediliyordu. Bunların arasında, zorla ailelerinden ayırılan çok sayıda çocuk da bulunuyor.

İngiltere merkezli Müslümanlara Karşı Zulmü Belgeleme (DOAM) isimli insan hakları kuruluşu sosyal medya hesabında bölgeden sızdırılan bir görüntüyü paylaştı.

Videoda, demirden parmaklıkların arkasındaki çocuklar görülüyor. Tek tip kıyafet giydirilen çocukların yaşlarının 5’ten küçük olduğu tahmin ediliyor.

Video oldukça kısıtlı bir süre için kayda alınabilmiş. Birkaç saniye sonra üniformalı bir şahıs kamerayla kayıt alınmasına engel oluyor.

Çin yönetiminin baskısı sebebiyle, bölgede yaşanan gelişmelere dair görüntüler oldukça nadiren basına yansıyor. Söz konusu video da, Çin’in bölgedeki politikalarını gösteren bir örnek niteliğinde.

Kaynak: Mepa News