İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hitler’in Hortladığı Coğrafya: Doğu Türkistan

Doğu Türkistan’da 1 milyon Uygur Türkü toplama ve işkence kamplarında toplanmıştır. Baskılar o kadar mide bulandırıcı boyutlara çıkmıştır ki, batı dahi seslerini yükseltmişlerdir. Ancak Türkiye’den Çin’e yönelik en ufak bir kınama bile yükselmemektedir. Milyonlarca Türkün ıstırabı görmemezlikten gelinmektedir. Yeniçağ’daki yazısında bunları dile getiren Umit Özdağ, Saray’a çağrıda bulundu …


YeniÇağ – Ümit Özdağ

Doğu Türkistan Türk Dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır. Doğu Türkistan, yüzyıllardan buyana Çin emperyalizminin baskısı altındadır. Son yıllarda Doğu Türkistan’da baskılar inanılmaz ölçülerde artmıştır. Doğu Türkistan “dünyanın en büyük cezaevi” haline dönüşmüştür. Birleşmiş Milletler Ağustos 2018’de yayınladığı raporda Doğu Türkistan’ı ” No Rights Zone” (İnsan hakları olmayan bölge) olarak nitelendirmiştir. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachalet, Doğu Türkistan’daki durumu, en derin derecede acı ve sarsıcı” kelimeleri ile ifade etmiştir. Doğu Türkistan’da 1 milyon Uygur Türkü toplama ve işkence kamplarında toplanmıştır.

Batı dünyası genellikle Türk dünyasına karşı yönelik baskılar karşısında suskun kalmasına rağmen bu kez baskılar o kadar mide bulandırıcı boyutlara çıkmıştır ki, batılı insan hakları kuruluşları dahi seslerini yükseltmişlerdir. Ancak Türkiye’den Çin Halk Cumhuriyetlerine yönelik en ufak bir kınama yükselmemektedir. İktidar inatla Doğu Türkistan’daki baskıları görmemezlikten gelmektedir. AKP’nin desteğini kazanmak, yardımını alabilmek için Türk olmayan Müslüman olmak mı gerekmektedir.  Hem Müslüman hem Türk olunca sorun mu çıkıyor ki, 1 milyon Uygur Türkünün ıstırabını görmemezlikten geliyorsunuz? 

Saray’a çağrıda bulunuyorum.

1) Pekin’e Doğu Türkistan’da kurulan toplama kamplarını kapatması ve insanları serbest bırakması için baskı yapın.

2) Camilerin yıkılmasını engelleyecek girişimlerde bulunun,

3) İslam dinin öğretilmesini engelleme girişimlerini durdurmak için çaba gösterin. Gerekir ise Türkiye’den Doğu Türkistan’a din adamı yollanmasını önerin.

4) TBMM üyelerinden oluşan bir heyetin Doğu Türkistan’ı ziyaret edebilmesi için girişimlerde bulunalım.

5) Bağımsız gözlemcilerden oluşan bir heyetlerin Doğu Türkistan’ı ziyaret edebilmesi için Pekin nezdinde girişimlerde bulunun.

6) Doğu Türkistan’dan kaçan Uygurları havaalanında süründürmeyin.

Kaynak Yeniçağ: FETÖ ile mücadele sona mı eriyor? – Ümit ÖZDAĞ    19 Kasım 2018

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir