İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Genç Türkler Çin’e Karşı Birleşti

Kendilerine “Genç Türkler” adını veren bir grup üniversite öğrencisi bir araya gelerek Çin’nin Doğu Türkistan’da yaptığı etnik soykırımı ve Çin virüsü ile dünyada milyonlarca insanın hayatını yitirmesine neden olması dolayısı ile Çin’nin ürünlerine boykot kampanyaları düzenliyor.

İlk olarak 22 Mayıs’ta 8 farklı ülkeden öğrencilerle birlikte kendi dillerinde “Çin Üretimi Ürün Alma. Virüse Önlem Al” sloganıyla bir video çekip sosyal medya hesaplarında paylaştılar. Söz konusu video kısa sürede hızla paylaşarak binlerce kişiye (+500.000) ulaşmayı başardılar.

Bugün ise Çin’nin Doğu Türkistanlıların canlarını hiçe sayarak zorla virüsün yaygın olduğu bölgelerde çalıştırmasıyla yeni bir boykot çalışması başlattılar. Çin’nin Türkiye’deki yazılım ve fiziksel ürün üreten firmalarını araştırıp tespit eden Genç Türkler çeşitli afişler hazırlayarak Çin üretimi ürünleri #ÇinMalıAlma etiketi ile boykot etmek ve bu boykotun ardından Türk Malı ürünleri öne çıkartıp milli üretim ürünleri teşvik etmeyi planlıyor.

Bugün saat 20:00’da Twitter üzerinden başlatılan #ÇinMalıAlma kampanyası bir saat dolmadan Türkiye gündemine gelmeyi başardı. Genç Türklerin öncülük ettiği kampanyaya ilgi çığ gibi büyüyor.

Hiçbir Müslüman, Çin üretimi ürün kullanamaz

Genç Türkler; Bizler asil atalarımızı ve başarılarını unutmadık. Asil atalarımızın başarılarından kendimize pay çıkartarak diyoruz ki; Bizler de çıktığımız bu asil yolda başarıya ulaşacağız fakat biz istiyoruz ki Türk milleti kardeşlerine kıyanların yanında değil bizim yanımızda yer alsın. Unutulmamalıdır ki, hiçbir milliyetçi Çin üretimi ürün kullanamaz. Hiçbir Müslüman, Çin üretimi ürün kullanamaz. Hangi milliyetçi kardeşine kıyanlara ücret ödeyebilir? Hangi Müslüman dinine ve din kardeşine saldırılırken saldırgana ücret ödeyebilir? Eğer bizler Türk ve Müslümansak Çin üretimi ürün almamalıyız. Asil kardeşlerim sizleri de bu haklı davamızda yanımızda görmekten mutluluk duyacağız.

Bir yorum

  1. Emre Emir Emre Emir 30 Ağustos 2020

    Allah böyle insanları başımızdan eksik etmesin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir