İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yazı etiketleri “Uygur Haber”

Oral Çalışlar: “İçeride Uygurlar, dışarıda Ukrayna örneklerinde görüldüğü üzere, Putin’in hedeflediği ‘çift kutuplu dünya’nın Doğu Kutbu…”

Oral Çalışlar'dan Şangay İşbirliği Örgütü yorumu: İçeride Uygurlar, dışarıda Ukrayna örneklerinde görüldüğü üzere Putin’in hedeflediği ‘çift kutuplu dünya’nın “Doğu Kutbu”: Her türlü despotik müdahalenin yapılabildiği demir parmaklıklarla örülü bir dünya

CHP’li Çeviköz: “Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üyelik, Türkiye’nin Batı’yla arasını açar”

CHP'li Ünal Çeviköz'den Şangay İşbirliği Örgütü üyeliği yorumu: “ŞİÖ içindeki başta Rusya ve Çin olmak üzere bazı ülkeler, içinde olduğumuz NATO ve AB tarafından ‘hasım’ görülüyor. ŞİÖ üyeliği yoluna girmek büyük bir hata olur"

Cumhurbaşkanı Danışmanı Aktay’dan ŞİÖ yorumu: “Türklere zulmü ayyuka çıkmış Çin liderinin bulunduğu meclis o fotoğrafa indirgenemez”

Cumhurbaşkanı Danışmanı Yasin Aktay'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak Şangay İşbirliği Örgütü yazısı: “Türklere zulmü ayyuka çıkmış Çin’in liderinin bulunduğu o meclis, o fotoğraf karesine indirgenemez"

Kılıçdaroğlu, Şangay İşbirliği Örgütü üyeliğine karşı çıktı: “Yerimiz demokrasiyi savunan uluslararası kurumların yeridir”

Erdoğan’ın “Hedefimiz Şangay İşbirliği Örgütü’ne (ŞİÖ) tam üyelik” açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu: "Bizim otoriterliğe özenmememiz gerekiyor. Yerimiz demokrasidir, demokrasiyi savunan uluslararası kurumların yeridir"

Kamp Mağdurları, Erdoğan ve Soylu’ya Doğu Türkistan Bayrağı için arbede yaşanan Eyüpsultan’dan seslendi: “O polis hakkında gereken yapılmalı”

Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesini duyurabilmek için Eyüpsultan’a gelen ve Doğu Türkistan Bayrağı açması nedeniyle polisin engellemesine uğrayarak parmağı kırılan 81 yaşındaki Mahmut Tohti Amin ile birlikte Eyüpsultan Camisi önünde basın açıklaması yapan Toplama Kamp Mağdurları Platformu: “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın İçişleri Bakanımızdan bu tür şahısların polis teşkilatımızın onurunu zedelemesine fırsat vermemesini ve gereğini yapmasını talep ediyoruz.”

Çin, binlerce Muhammed’i öldürmüş olabilir ama henüz peygamberimizin portresini çizmedi

İslam İşbirliği Teşkilatı yetkilisi: Çin, binlerce Muhammed'i öldürse de Muhammed'leri doğuracak kadınları kısırlaştırsa doğacak Muhammed'leri aldırsa da Peygamberimizin resmini çizmediği takdirde Çin mallarını, seccadelerini ve hediyelik eşyalarını almaya devam edeceğiz.

Doğu Türkistan’da zengin iş adamaları toplama kamplarına götürülüyor

Çin'in "mesleki eğitim veriyoruz" diye yutturmaya çalıştığı toplama kamplarına Doğu Türkistanlı üniversite Hocaları, akademisyenler, yazarlar, şairler, sanatçılar ve zengin iş adamları alınıyor. İş adamları suçsuz yere tutuklanıp hapse atıldı. Mülklerine el konuldu. 60 yaşındaki anne ve ailenin diğer fertlerinden haber alınamıyor.

ABD Kongresi’nin Çin raporu: Doğu Türkistan’da insanlığa karşı suç işlediğine inanıyoruz

ABD Kongre bünyesinde faaliyet gösteren Çin Kongre-İcra Komisyonu 2019 yılına ilişkin İnsan Hakları Raporu'nda, Çin'e yaptırım uygulanmasını istedi. Yetkililere ticari müzakereler dahil olmak üzere Pekin'le olan ilişkilerde hak ihlallerini göz önünde bulundurulması çağrısında bulundu.

“Doğu Türkistan Otoriter Rejimler İçin Bir Laboratuvar”: M. V. Kaşıkçı’yla Söyleşi

Mehmet Volkan Kaşıkçı, Doğu Türkistan'daki olaylarla özel olarak ilgilenen bir akademisyen. Kazakistan’daki Atajurt Derneği’nde toplama kamplarına ve hapishanelere atılmış Kazakların yakınlarıyla pek çok video röportaj yaparak, bunları ilgili kurumlara göndererek ve dünyanın önde gelen medya organlarını ağırlayarak Çin’in bölgedeki zulmünü kamuoyuna duyurmayı başardılar.