İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uygur STK’lar, depremzedelere yardım konusunda seferberlik toplantısı düzenledi

Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden etkilenen kardeşlere destek olmayı konuşmak amacıyla Dünya Uygur Kurultayı öncülüğünde dünyanın çeşitli bölgelerindeki Uygur sivil toplum kuruluş temsilcileri çevrimiçi olarak seferberlik toplantısı düzenledi.

Depremin ağır etkilerinin anlatılmasıyla başlayan toplantıda afetten etkilenenlere en hızlı ve en etkili şekilde ne tür ve ne yollarla yardımlar yapılabileceği konusunda fikir alışverişi yapıldı.

Uygur STK’lar arasında depremzedelere yardım konusunda ortaklık ve iletişimi sağlamak amacıyla bir kriz yardım masası kuruldu. Başkan ve üyeleri belirlendi.

Dünya’nın her yerinde yaşayan Uygur Türkleri arasında, depremden etkilenenlere yardım etmek için bağış kampanyası başlatılması kararlaştırıldı. Katılımcılar arasında ilk adımda bireysel veya dernekler adına bir milyon liraya yakın bağış toplandı.

Deprem bölgesinde enkaz altında kalanların tamamının çıkarılmasına kadar orada çalışmaları sürdürecek bir ekip gönderilmesi kararlaştırıldı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir