İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Doğu Türkistan’daki zulmü, poşetle ülke gündemine taşıdı

Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Özkara, poşet kadar gündem olmayan Doğu Türkistan’daki zulmü, poşetle birlikte ülke gündemine taşıyacak bir projeye imza attı.

Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Özkara, yine yaptı yapacağını. Göreve geldiği günden bu yana sosyal ve sanatsal aktiviteler düzenleyen, toplumsal meseleler konusunda farkındalık oluşturan Özkara, şimdi de ülkede birinci gündem haline gelen paralı poşet uygulaması üzerinden Çin’in zulmü altında olan Doğu Türkistan’ı başta Kocaeli olmak üzere Türkiye gündemine sokacak bir çalışmaya imza attı.

Uzun bir süredir Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine uygulanan zulme dikkat çekmek, idarecileri harekete geçirmek için etkinlikler düzenleyen, açıklamalar yapan Özkara, şahsının ve ülkedeki pek çok çevrenin çabalarına rağmen dikkate alınmayan bu acı hadiseyi ülke gündemine sokma çaresini poşette buldu.

Amacının poşetin paralı olmasına gösterilen tepkileri ‘ti’ye almak olmadığının üstünü çizen Özkara, Doğu Türkistan’daki zulmü en iyi bu şekilde duyurabileceklerini düşündükleri için bu projeye imza attıklarını kaydetti.

Çevreye zarar vermemek adına, naylon poşet yerine kağıt poşet kullanan Kocaeli Ülkü Ocakları, üzerine “Gök Bayrak” logosu koydukları poşetlere farkındalık yaratacak notlar düşerek her bir ifadenin altına ise “Doğu Türkistan’da zulüm var” notunu yerleştirdi. Özkara ve ocak üyeleri, daha sonra sokağa çıkarak vatandaşlara bu poşetleri dağıtıp farkındalık kampanyasını hayata geçirdi.

Doğu Türkistan’ı ülke gündemine poşetle sokacak çalışmaya imza atan Özkara, projesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Öncelikle belirtmek isterim ki amacımızın poşetlerden ücret alımından dolayı vatandaşımızın tepkisini ‘ti’ye almak gibi bir art niyeti kesinlikle yoktur ve haddimizde değildir. İnsanlara Doğu Türkistan’daki sıkıntıları en iyi bu şekilde duyurabileceğimizi düşündük. Bizim amacımız Doğu Türkistan’da hem din kardeşimiz olan hem soy kardeşimiz olan Uygur Türklerine yapılan zulmü tüm vatandaşlarımıza duyurmak istemektir. Bugün çeşitli Türk ve İslam topraklarında zulüm kol gezmektedir. Filistin hala bağımsızlık mücadelesinde, Karabağ hala işgal altında, Kerkük ve Musul hala çeşitli terör örgütleri ile can mücadelesi vermekte, Yemen’de insanlar açlıktan ölmekte ve Doğu Türkistan, katil Çin devletinin yaptığı zulümlere karşı varlık mücadelesi vermektedir.

Doğu Türkistan’daki soydaşlarımız ibadetlerini yerine getirememekte, soydaşlarımız Nazivari kamplarda işkence görmekte, akıl sağlığını yitirmekte ve işkencelere dayanamayarak can vermektedir. Uygur Türk’ü kadınlarımız kürtaja zorlanmakta, zorla Çinli erkeklerle evlendirilmekte ve hayatları zindan edilmektedir. Çocuklarımız annesi, babası kamplarda zulüm görürken sokaklarda donarak can vermektedir. Çocuklara Türk ve Müslüman ismi verilememekte, evlerde bırakın Kur’an-ı Kerim okumayı, bulundurmak bile yasaktır. Evlerinde Kur’an- ı Kerim bulunursa soydaşlarımız cezaevlerine atılmakta, akıl almaz işkencelerle mücadele etmektedir.

Bunlara can dayanır mı? İşin en acı tarafı hem Türk devletleri hem İslam devletleri bu zulme sessiz kalmaktadır. Soydaşlarımızın canını yakanda en çok budur. Türk dünyası Türk arıyorsa Doğu Türkistan Türk’tür. İslam alemi Müslüman arıyorsa Doğu Türkistan, Müslümandır. Bütün bu zulümlere, işkencelere ve feryatlara rağmen ülkemizde Doğu Türkistan’da yapılan bu insanlık dışı eylemler poşet kadar gündemi meşgul etmemiştir. Anlaşılmıştır ki Müslüman Uygur Türkü soydaşlarımızın 25 kuruşluk değeri yoktur ve bu bizlerin canını yakmaktadır. Bu sebeple böyle bir çalışma yapmak istedik, hazırladığımız her poşetin üzerinde çeşitli mesajlar bulunmaktadır. Asıl amacımız ise Doğu Türkistan’da bir Zulüm olduğunu herkese duyurmaya çalışmaktır. Hazırladığımız bu karton poşetler isteyenlere dağıtılacaktır; Doğu Türkistan’daki zulümleri duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Kaynak:  Kocaeli Barış Gazetesi       Yazar: Yılmaz Karabıyık

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir