İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çin’in zulmüne sessiz kalmayın!

Yakınları, Çin hükümeti tarafından toplama kampına alınan Doğu Türkistanlılar, bu kez de Konya’dan seslerini duyurdu. Uygur Türkleri, “Çinin bu insanlık dışı zalimliklerine kimse sessiz kalamaz, biz yakınlarımıza kavuşmak istiyoruz” dedi.

Doğu Türkistan Toplama Kampı Mağdurları Platformu olarak Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yapan Mirzehmet İlyasoğlu, Medine Nazimi, Meryem Sultan, Alimcan Tüerdi, Resul Turan, Kudret Gülca, Habubullah Ahmet Kusemi, Cevlan Şirmehmet, Shemsiye Ali ve Mağfiler Emin; Çin’in yaptığı zulümlerin ve işkencelerin son bulması için Anadolu seferi başlattıklarını belirtti.

AİLEMDEN HABER ALAMIYORUM

Aylardır ailesinden haber alamadığını ve Türkiye’de okuduğu için Çin hükümeti tarafından terörist muamelesi gördüğünü kaydeden Doğu Türkistanlı Meryem Sultan, “Ailemden aylardır haber alamıyorum. Ne bir arkadaşımla ne de aile üyelerimden biri ile görüşebiliyorum. Çin hükümeti bizleri terörist olarak görüyor. Biz de sesimizi duyurmak için Anadolu seferi başlattık” şeklinde konuştu.

ÇİN ZULMÜNÜ SOYKIRIM BOYUTUNA ULAŞTIRDI

Çin’in yapmış olduğu zulüm ve işkencelerin soykırım noktasına dayandığını ve Türkiye’den bu konu ile alakalı bir adım beklediklerini kaydeden Doğu Türkistanlı Mirzehmet İlyasoğlu, “Bugün akrabalarımız ve arkadaşlarımız toplama kamplarında nedensiz bir şekilde tutuluyor. Bizler Doğu Türkistan topraklarında kendi imkanlarımızla yaşıyorduk. Fakat Çin akıl almaz zulümler yapmaya başladı. 2017 yılında da bu zulüm bir soykırım halini aldı. Şu an resmi rakamlar 3 milyondan fazla kişinin sebepsiz yere toplama kamplarında olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

3-2.jpg

ÇİN KARDEŞLERİMİZİ HUNHARCA KATLEDİYOR

Türkiye’de ne yazık ki Çin’i seven ve destekleyen insanların olduğunu ve bu durumun acı verici olduğunu belirten İlyasoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de halen Çini seven ve destekleyen bir kesim var. Çinin propagandasını yapan bu kesime karşı bizler, birinci ağızdan işin böyle olmadığını haykırıyoruz. Biz, Çinin ciddi zulümler yapmaya devam ettiğini açık ve net bir şekilde ortaya koymak için buradayız. Kardeşlerimiz Çinin toplama kamplarında hunharca katlediliyor. Birçok kardeşimizin ve arkadaşımızın o kamplardan cansız bedenleri çıkıyor. Bizler 8 aydır Çin konsolosluğu önünde ailem nerede derken Çin, bir kez olsun bizlere cevap vermedi. Bugün kimsenin Çin’in yaptığı zulümleri görmezden gelme şansı yok. Yapılan bu zulme hep beraber dur diyelim. Türkiye’nin de bu konuda bizim yanımızda olmasını istiyoruz”

ÇOCUKLARIMIZ ASİMİLE EDİLİYOR

Son olarak toplama kamplarındaki işkencelere değinen Mirzehmet İlyasoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Çinin yaptığı zulme hep beraber dur demek zorundayız. Bugün maalesef büyük medya organları ve TV kanalları bizim sesimize karşılık vermiyorlar. Fakat biz haykırıyoruz ve haykırmaya devam edeceğiz; o topraklarda bir insanlık yok oluyor. İster insanız deyin ister Müslümanız; isterse de Türküz deyin. Bugün o sözlerinizin tüm karşılığı Doğu Türkistan’da var. O yüzden kimsenin inancı ve siyası görüşü ne olursa olsun insanların bu zulme dur demesi gerekiyor. Bugün iki milyona yakın çocuk asimile edilerek Çinli yapılıyor. Toplama kamplarındaki insanların organları helal diyerek satılıyor. Bacılarımızın ve kızlarımızın nasıl tecavüze uğradığını görüyoruz. Biz bu zulme daha fazla sessiz kalınmasını istemiyoruz.”

TÜRKİYE VATANDAŞINA SAHİP ÇIKMALI

İstanbul Üniversitesi mezunu kız kardeşinden yıllardır haber alamadığını ve sırf Türkiye’de eğitim gördüğü için toplama kampına alındığını ifade eden Medine Nazimi ise “Türkiye’de okuya kız kardeşim anneme bakmak için Doğu Türkistan’a gitti. Ve bir daha haber alamadık. Dolaylı olarak kampa gönderildiğini öğrendim. Bakınız kız kardeşim bu zulmü Türkiye’de okuduğu için görüyor. Türk vatandaşı da olan kız kardeşim bu zulmü hak edecek asla bir şey yapmadı. Bugün bir takım ülkeler kendi vatandaşına nasıl sahip çıkıyorsa Türkiye de bunu yapmalı” ifadelerini kullandı.

EYYÜB KARAKUZU

Merhaba Konya Haber

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir