İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çin’in Uygur Türklerini hapsettiği kamplar yakından görüntülendi

Çin’in Uygur Türklerini baskı altında tutabilmek için geliştirdiği toplama kampları ilk kez bu kadar yakından görüntülendi. Eğitim merkezi adı altında faaliyet gösteren merkezlerin hapishaneden farkı yok.

BBC’nin ulaştığı yeni uydu görüntülerinden yola çıkarak hazırladığı videoda, bir futbol sahası ve etrafındaki alan kullanılarak oluşturulan tesis, uzmanlar tarafından dünyanın en büyük gözaltı merkezlerinden biri olarak adlandırılıyor.

Haberinde milyonlarca Müslüman Uygur Türkünün Sincan (Doğu Türkistan)’da yargılanmadan zorla alıkonulduğunu aktaran BBC, bölgedeki güvenliklik hapispahen tesislerinin sayısının son iki yılda iki kattan fazla arttığını da işaret etti.

BBC’den John Sudworth imzasıyla yayımlanan videoda, eğitim merkezinin etrafında konuşlanan güvenlik görevlileri çekim yapmalarına izin vermiyor. Sodworth’un bir genç kızla röportaj yapma girişimi de başarısızlıkla sonuçlanıyor.

Uluslararası toplumun sessiz kaldığı Sincan (Doğu Türkistan)’da, son yıllarda baskı ve zulüm artarak devam ediyor. İstismar ve aşağılama iddialarının ayyuka çıktığı bölgede zorla tutulan Müslüman Uygur halkı, gizli hapishanelerde zorla tutuluyor.

Kaynak: karar

Doğu Türkistan’ın kısa genel durumu

İnsan Hakları İzleme Örgütü: Doğu Türkistan’da Kitlesel Baskı Yaşanıyor

Doğu Türkistan’da Çin Nazi Kamplarına Gönderilmeye Neden Olan 48 Gerekçe

Doğu Türkistan’daki keyfi tutuklanan Türkler Çin’in iç eyaletlerine nakledilmeye başladı

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir