İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çin’i yaptırım korkusu sardı: Çin Dışişleri Bakanı ‘Ukrayna’da Rusya’nın safında değiliz’ diye konuştu

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre; Çin, Ukrayna’yı işgal etmesi nedeniyle Batılı ülkelerin Rusya’ya verdiği diplomatik ve ekonomik tepkilerin içinde kendisini bulmak istemediğini kaydetti. Çin devlet medyası, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin Pazartesi günü İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile yaptığı uzun telefon görüşmesinde hükümetinin bu arzusunu ifade ettiğini bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı’nın Pazartesi günü dökümünü yayınladığı telefon görüşmesine göre Çin Dışişleri Bakanı Wang, İspanya Dışişleri Bakanı Albares’e, Pekin’in Ukrayna “krizine taraf olmadığını” ve üç haftadan uzun süre önce başlayan işgal nedeniyle Moskova’ya uygulanan ekonomik yaptırımlardan “etkilenmek” istemediğini söyledi.

Çin ve İspanya dışişleri bakanları arasındaki telefon görüşmesi, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Ulusal Güvenlik Konseyi ile Dışişleri Bakanlığı’ndan yetkililerin Roma’da Çin’in üst düzey dış siyaset danışmanı Yang Jiechi ile biraraya geldiği sırada gerçekleşti. Biden yönetimi, Moskova’nın yaptırımlardan kaçınmasına yardımcı olması durumunda Pekin’in ciddi “sonuçlarla” karşılaşacağı uyarısında bulundu. (VOA Türkçe)

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir