İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çin, Uygur Aktivistlerin Ailelerini Hapsederek İntikam Alıyor

Çin işgal yönetimi yurt dışındaki Doğu Türkistan Milli hareketinin önder ve aktivistlerin tehdit ve şantaj ile bu faaliyetlerinden vazgeçirmeye çalıştıkları  uzun yıllardan beri bilinen bir gerçek. Ancak Çin’in  Hitler faşizminin uygulamalarının 21. yüzyıldaki bir örneği olan etnik Han Nazizmi temelli  baskı zulüm ve etnik soykırım cinayetleri ile son 2 yıldır ülke genelinde kurduğu Çin Nazi Kamplarına milyonlarca Müslüman Türkü hapsetmesi ve burada tuttukları insanları acımasız ve  Çin yönetimlerine özgü vahşi yöntemler ile katletmeye başlaması, yıllardan beri ailelerinin başına  kötü şeyler ve baskılar gelmesi endişesi ile susan Uygur Türklerini bu suskunluklarına son vermiş bulunuyor. Diasporada yaşayan Doğu Türkistan Uygur, Kazak, Kırgız ve diğer tüm Türkler son aylarda ülkelerindeki bu ÇKP Faşizminin insanlık dışı cinayetlerini ifşa ederek dünyanın dikkatini Doğu Türkistan’daki insanlık dramına çekiyorlar ve belirli ölçüde de olsa uluslar arası toplumun gündemine gelmiş durumda. Bu durumu hazmedemeyen işgalci Çin adeta kudurmuş bir duruma gelmiş bulunuyor. ÇKP işgal yönetimi bu kez tehdit ve şantajlara boyun eğmeyen ve bu kutsal mücadele yolundan dönmeyen aktivistlerin  Doğu Türkistan’da yaşayan ailesini, yakınlarını ve akrabalarını hapsederek intikam almaya çalıştığı açıkça görülmektedir.

Uygur Türkü gazeteci Tahir İmin Uygurian’ın Eşi, Çocukları, Ana-babası ve Tüm Yakınları Hapiste

ABD’de yaşayan Doğu Türkistan milli hareketinin aktivistlerinden ve bu davanın medya ayağında yaptığı  etkin çalışmaları ile tanınan Uygur Haber Ajansı ile 8 dilde yayın yapan Haber Sitesinin  kurucusu ve yönetmeni Tahir Emin Uygurian’ın Urumçi’de yaşayan eşi, çocuğu, Annesi kardeşleri ve yakınları ile onların aile ve çocuklarının tamamının Çin işgal güçlerince hapsedilerek çeşitli hapis cezalarına çarptırıldığı açıklandı.

ÇİN  TAHİR EMİN’DEN İNTİKAM ALDI = HİTAY TAHİR İMİN’DEN ÖÇ ALDI”

Tahir Emin Uyguriyan sosyal medya üzerinden  “ ÇİN  TAHİR EMİN’DEN İNTİKAM ALDI = HİTAY TAHİM İMİN’DEN ÖÇ ALDI” başlığı ile yayınlanan  mesajınde şunları ifade etti ; “ Şom haber dün geldi.  Çin işgal yönetimi  8 yıldır yönettiğim Uygur Haber Ajansı ile 8 değişik dilde yayınını sürdürdüğüm   Uygurhaber internet sitesi ile  40’ı aşkın dünyanın önde gelen haber ajanslarına Doğu Türkistan’daki Çin işgal yönetiminin etnik baskı, zulüm ve soykırım uygulamalarını  belgelere dayanarak ifşa ettiğim için eşim, annem, kızım, Kardeşlerim ve tüm yakınlarını tutuklamış ve uzun süreli hapis cezalarına çarptırdıkları haberini almış bulunuyorum. Ben bunun yanında şimdiye kadar 30’a yakın  Üniversitelerde konferanslar verdim  ve  çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında  Doğu Türkistan meselesini konu alan çeşitli düzey ve konularda  onlarca   toplantı organize edilmesinde öncülük ettim. Bugün itibariyle Urumçi’de yaşayan eşim, çocukların, Annem, Kardeşlerim ile diğer yakınlarımı ve onların aile ve çocuklarını tutuklayarak hapsettiği ve onları çeşitli uzun süreli hapis cezalarına çarptırdıkları şom haberi bana ulaşmış  bulunuyor. Ailemden tutuklanarak çeşitli hapis cezalarına çarptırılanların listesi  aşağıdadir ;

  1. Eşim ve kızım:   Nerede tutuldukları hakkında bir bilgi yok
  2. Annem Turannisa Hanım:  10 yıl Hapis cezasına çarptırılmıştır.
  3. Kardeşim Adilcan İmin:        8 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır.
  4. Amcaoğlum  Gafur :           Uzun süreli hapis(süresi belli değil)
  5. Amcaoğlum  Niyaz Ali :      Uzun süreli hapis(süresi belli değil)
  6. Seyfettin (30 yaşlarında idi) başta olmak üzeri 6 yakınımı katlederek cesetlerini teslim etmişler
  7. Kaşgar’a bağlı Poskam İlçesinde yaşayan tüm akraba ve yakınlarım tutuklanmış olup nerede oldukları bilinmiyor.
  8. Ayrıca,tutuklanarak çeşitli hapis cezalarına çarptırılan bu akrabalarımın  10 yaşından küçük bebek ve çocuklarından 11 kişinin ortada kaldığı ve şimdi nerede olduğu bilinmiyor.
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, takım elbise ve iç mekan

Çin Mahkemesinin Mahkumiyet Gerekçesi  :  ABD’de yaşayan Yakını Tahir İmin Bölücülük yapıyor

Çin İşgal Mahkemesi Tahir İmin’in yakınlarının verdiği cezaların gerekçeli kararında  “Bu sanıkların yakınlarından olan ve ABD’de yaşayan Tahir İmin ülkemiz aleyhine bölücü faaliyetlerde bulunduğu ve bu eylemleri bizzat organize ve öncülük ettiği için bu hapis cezaları verilmiştir.” Cümlelerinin yer aldığı  bilgisi yer alıyor.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Tahir İmin’in Yakınlarının Cezalandırılması Medya’da Geniş Yer Almıştır

Doğu Türkistanlı Uygur Türkü aktivist ve bağımsız gazeteci yazar Tahir İmin’in ailesi ve yakınlarının tutuklanarak çeşitli cezalara çarptırılmaları haberi medyada geniş olarak yer aldığı açıklandı. Dünyanın önde gelen haber ajansları ve televizyon kanalları bu olayı geniş şekilde duyurmuştur. Ayrıca Katar merkezli Elcezire  kanalı kendisi ile canlı haber yapmıştır.

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, Elfidar Iltebir dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Tahin İmin :  Muhaceret Hayatımda  Esir Yurdumu Asla Unutmadım

Uygur Türkü aktivist ve bağımsız gazeteci Tahir imin Uyguryan sosyal medya üzerinden paylaşımlarında şunları da ifade ediyor ; “ Kardeşlerim, ben Doğu Türkistan’dan ayrıldığım tarihten şimdiye kadar geçen 2 yıl zarfında bir tek dakika dahi esaret altındaki aziz yurdum Doğu Türkistan’ı asla unutmadım. Kendim ve benimle kader birliği yapan gönüllü ve fedakar kardeşlerim ile ile birlikte  Milletimin başına gelen felaketleri duyurmak ve kamuoyu oluşturmak için  mücadele ettim. Hiç bir Doğu Türkistan Teşkilatına üye veya bağlı  olmadım. Buna karşılık Teşkilatlar, önderler şahıslar ve aktivist Kardeşlerim ile daima birlik ve beraberlik ve fikir birliği içinde olmaya gayret ettim. Bu konuda hep serbest  ve bağımıısız bir şekilde çalışmaya gayret ettim. Benim  sevgili Ana vatanım ve esir Milletim için yaptığım bu çalışmalarım  dolayısıyla Çin İşgal yönetimi benim ailem ve yakınlarımı hapsederek ve çeşitli uzun süreli hapis cezalarına çarptırarak benden intikam alıyor. Çin’in bu tutumu insani değerlere, hukuk kurullarına asla uygun değildir. Suç ve cezalar kişiseldir. Ailemin ve yakınlarımın benim çalışmalarım ile hiç bir ilgisi yoktur. Zaten 2 yıldır Doğu Türkistan’ın dış dünya ile ilişkileri tamamen kesilmiştir. Ailemin başına gelen bu kötü akibete ait haberleri de çeşitli kanallardan ve aracılar vasıtası ile  ulaştım.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, ayakkabılar, gökyüzü ve açık hava

Tahir İmin : Hapsedilen  Eşim, Çocuklarım ve Akrabalarım İçin   Lütfen Dua  ediniz !

Ailem ve yakınlarım benim  Çin işgal ve esaretindeki  sevgili  yurdum Doğu Türkistan için yaptığım faaliyetler nedeniyle cezalandırıldılar. Çin benden alacağı intikamı  onları mahkum ederek öcünü aldılar. Onlar benim yüzünden bu cezalara çarptırıldılar. Ben bu haberi aldıktan sonra  büyük bir şok ve deprasyon yaşamaktayım. Görüntülü mesaj yayınlamak istedim, ancak bunu yapacak kendimde mecal bulamadım. Çok üzgünüm  o günden beri uyku uyuyamıyorum. Çok üzgünüm. Ailem ve yakınlarım için elimden bir şey gelmediği için bu durum beni kahrediyor. Çok çaresiz ve üzgünüm. AİLEM VE YAKINLARIM İÇİN LÜTFEN DUA EDİNİZ !

Kaynak: uyghurnet.org

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir