İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’de faaliyet gösteren Çinli şirket, Uygurlara karşı ayrımcılık yapıyor

Çin Demiryolu İnşaat Şirketine ait olduğu iddia edilen, İstanbul’da çalışacak Çince-Türkçe tercüman alımıyla ilgili ilan metninde Uygurların istenmediği belirtildi.

Çin ve Doğu Türkistan’da istihdam fırsatlarında Uygurlara ve Tibetlere karşı eşitsizlikler ve ayrımcılıklar yaygın görülüyor. Çinli olmayanlar mülakatlarda eleniyor. Hatta bazı iş ilanlarında açıkça “Uygurlar istenmiyor, Tibetler istenmiyor” gibi ifadeler yer alıyor.

Bazı Çinli şirketler, özellikle de devlet desteki olanları, Türkiye dahil yurtdışındaki işe alımlarında bile zorunlu kalmadıkça Uygurları işe almıyorlar.

Çinliler ve Çince bilenlerin Türkiye’deki iş fırsatlarıyla ilgili Wechat grublarında paylaşılan bazı iş ilanlarına da açıkça “Uygurlar istenmiyor” ifadelerine yer verildiği görüldü.

Gruplarada paylaşılan, İstanbul Avrupa yakasında uzun süreli çalışacak Çince-Türkçe Tercümanların arandığı bir ilanda da “Şirketin talebiyle Uygurların başvurmaları istenmiyor” uyarısına yer verildi.

“İLAN, ÇİN DEMİRYOLU İNŞAAT ŞİRKETİNE AİT”

Grupta bu iş ilanını paylaşan Nazlı adlı hesap, ilan ile ilgili soruları yanıtlarken “Uygurların başvurularını istemeyen” bu şirketin Çin Demiryolu İnşaat Şirketi (CRCC) olduğu belirtti.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir