İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çin, binlerce Muhammed’i öldürmüş olabilir ama henüz peygamberimizin portresini çizmedi

Biz mizah gazetesi olan Alhudut‘a göre,

Arap ve Müslüman devletler, vatandaşları ile birlikte, Pekin kimsenin Peygamber Muhammed’in karikatürünü yapmasına izin vermediği sürece, Muhammed adındaki binlerce kişinin hapsedilmesi, işkence görmesi ve kürtaj olmasının kabul edilebilir olduğunu savunarak Çin’in Uygur azınlığa muamelesini kınamayı reddettiler.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bir yetkilisi şöyle dedi:

“Çin sembollerimizle alay etmedikçe veya Peygamber’in bir karikatürünü çizmeye cesaret edemedikleri sürece binlerce Muhammed’i öldürebilir, Muhammed’leri doğuracak binlerce kadını kısırlaştırabilir ve doğacak binlerce Muhammed’i zorla aldırtabilir. Açıkçası Çin kıyafetleri ve Çin malları olmadan yaşayamıyoruz ve Mekke’den dönen hacılar da Çin’de yapılan tespihler, kilimler ve Kabe figürinleri almadan yapamazlar.”

Pek çok Müslüman lider, Fransa’da son zamanlarda yayınlanan karikatürleri inancına hakaret olarak kınadı, ancak dünyada çok sayıda Müslüman olduğu ve yüzbinlerce ölmesine rağmen her zaman kayıplarını telafi edip yeniden üretebildikleri için din mensuplarının bazılarının ölüm veya işkencenin bir adım öteye götürülmesi gerektiğini savundular.

Pekin aylardır Müslüman Uygur azınlığa karşı muazzam bir zorunlu yeniden eğitim ve çalışma kampları ve kültürel soykırım kurulması da dahil olmak üzere yaptığı muamelenin dünyadaki iki milyar Müslümanı kızdırabileceğinden endişelenmişti. Bu korkular, Fransa’da Hz.Muhammed’i tasvir eden karikatürlere karşı şiddetli protestolarla daha da arttı.

Çinli bir yetkili:

“Resim için bu şekilde aşırı tepki verirlerse, Uygur kadınlarını kısırlaştırdığımızı öğrendiklerinde ne yapacaklarından endişeliydik? Müslüman dünyasının müdahale etmeye gerek görmediğini öğrenince çok şaşırdık.

“Bakın, Uygurlar başka bir dünyada yaşıyorlar ve ara sıra Batı gazetelerinde onlar hakkında okuyoruz ve açıkçası onların bizim öfkemizi hak edip etmediklerini bilmiyoruz” dedi bir Müslüman diplomat.

“Kuran, sahte haberler çıkmasın diye serserilerden ve sapkınlardan gelen bilgileri doğrulamamızı söyler, bu yüzden Çin’in niyetlerinin saf olduğunu varsaymak ve inkarlarına inanmak zorundayız” diye ekledi. “ve eğer Çin yalan söylüyorlarsa, o zaman Uygurlar şehit olurlar ve Tanrı onları ve hatıralarını onurlandırır.”

Kaynak: Alhudut İngilizçe

Oysa Çin’in ulusal kanallarında Peygamberimizin portresini istediği şekilde çizip, Peygamberimizi Arapların Tanrısı ve İslam dininin icatçısı olarak lanse etmesine de İslam dünyasından herhangi bir tepki gelmemişti.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir