İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bursa’da “Dünü, Bügünü, Yarını ile Doğu Türkistan” paneli gerçekleşti

Doğu Türkistan’da 1933 ve 1944 yılları 12 Kasım’da ilan edilen iki cumhuriyetin kuruluş yıldönümleri münasebetiyle, Bursa’da “Dünü, Bügünü, Yarını ile Doğu Türkistan” adlı panel gerçekleştirildi.

Bursa’da 11 Kasım 2022 tarihinde, Doğu Türkistan’da 1933 ve 1944 yılları 12 Kasım’da ilan edilen iki cumhuriyetin kuruluş yıldönümleri münasebetiyle, “Dünü, Bügünü, Yarını ile Doğu Türkistan” adlı panel düzenlendi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele yoğun katılım sağlandı.

Bursa Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi ve Türk Dünyası Araştırmaları Merkezi (TÜDAM) müdürü Doç. Dr. Erdem Özdemir’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alimcan İnayet’in Doğu Türkistan tarihini anlatırken Türkistan’da Cumhuriyeti kuranların Türkiye ile münasebetlerini ve Atatürk ile ilişkilerini aktarması heyecan yarattı.

Yörük Türkmen Derneği Genel Sekreteri Cemal Akkuş “Uluslararası Hukuk Çerçevesinde Doğu Türkistan Sorunu ve Devletlerin Tutumu” konulu sunum yaptı. Yusuf Yüzlüler Derneği Başkanı Av. Veysel Aşkın Türkiye’nin tutumu ve yapabileceklerini detaylıca ifade etti. Doğu Türkistanlı aktivist ve Uludağ Üniversitesi öğrencisi Abdulkadir Uygur kendi yaşadıkları çerçevesinde Çin zulmünü gözler önüne serdi.

Program sonunda Yörük Türkmen Derneği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, panele Ege Üniversitesi’nden katılan Uygur Türkü Prof. Dr. Alimcan İnayet’e plaketini taktim etti.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir