İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bulgaristan’ın Türk Milletvekili İlhan Küçük Avrupa Parlamentosu’nda Doğu Türkistanlıların feci durumunu dile getirdi

4 Ekim 2018’de Strasburg’da yapılan Avrupa Parlamentosu genel Kurulunda konuşan Bulgaristan’ın Türk Milletvekili Sayın İlhan Küçük, Doğu Türkistanlıların feci durumunu dile getirdi.

Sayın İlhan Küçük, Çin’in Doğu Türkistan Türklerine yaptığı insanlık dışı zulümleri şöyle aktardı:

Ne yazık ki, Doğu Türkistan’daki Uygur ve Kazak Müslüman etnik azınlıkları, keyfi gözaltı, işkence, dini uygulama ve kültürle ilgili kısıtlamalara tabidir. Hiçbir şey, 1 milyon insanın keyfi olarak gözaltına alınmasını ve zorluk güç kullanılarak yok edilmesini haklı çıkaramaz. Masum insanlar, anneler, babalar, erkek veya kız kardeşler ve arkadaşlar hepsi ortadan kayboldu. Bütün bu insanlar nerede? Sözde “yeniden eğitim” kamplarında neler oluyor? Çocukların ailelerinden alındıkları da iddia ediliyor.

Sayın İlhan Küçük, Nazi Kamalarında keyfi gözaltında tutulan Uygur Türklerinin serbest bırakılması için Avrupa Parlamentosu genel Kuruluna talepte bulundu:

İnsan hakları ihlalleri böyle büyük bir ölçekte sürüyorken biz sessiz kalamayız. Gözaltı kamplarda keyfi olarak tutulan herkesin ve İlham Tohti gibi keyfi hapsedilen siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasını talep ediyorum.

Çin Nazi Kamplarına Gönderilmeye Neden Olan 48 Gerekçe

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir