İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Anne ve Babası Toplama Kampına Alınan Çocuğun Acı Ölümü

Doğu Türkistan’da milyonlarca anne ve baba sudan bahanelerle Çin’in Doğu Türkistan’da tesis ettiği toplama kamplarına alındı. Yüz binlerce aileyi perişan eden Çin hükumeti, sayısız çocuğu öksüz bıraktı. Ebeveynleri hapsedilmiş çocuklar alelacele hazırlanmış olan yetimhanelere toplanıldı ve milli kimliklerinden uzaklaştırmak amacı güden Çin kültürüne uygun bir eğitime tabi tutuluyor.

Hükümet görevlilerinden alınan bilgilere göre, yetkililer yetim çocuklar için okullar açarak onlara Çinlileşme eğitimleri veriyorlar. Sadece bir lop ilçesinde “çifte tutuklu” olan ailelerden yaklaşık 2000 çocuk, özel kurulmuş olan kreş ve ana okullarına yerleştirilmiştir.

Bunlardan “Xinhua Aixin havale anaokulu” 1 ile 3 yaş arasındaki 150’den fazla çocuğu barındırıyor. “Yüdu Aixin” anaokulunda 3 ile 6 yaş arasındaki 500’den fazla çocuk yönetiliyor.

Alınan bilgilere göre, bu çocuklar tamamen kapalı bir ortamda yaşıyorlar. Genelde bu ana okulları- demir kapıları hep kilitli ve tüm duvarları demir telle izole edilmiş- aynı hapishane gibidir. Bu çocuklar çok nadiren dışarı oyun oynamaya çıkarılır, ancak anaokulu bahçesi içinde sınırlı hareket edebilirler.

Donarak Ölen Çocuk

Her ne kadar bir kısmı Çinli Yetkililer tarafından el konularak çocuk yetiştirme kamplarına alınmış olsa da kısmen çocuklar kimsesiz halde dışarıda dolaşıyor.

Elde edilen bilgilere göre Doğu Türkistan’ın Hoten ili Karakaş ilçesine Bağlı Zava beldesi ÇokanCilga mahallesinden Rahmetullah Şirbaki İsimli minik çocuğun cansız donmuş Bedeni bölgedeki derede bulunduğu öğrenildi.

Anne ve babası bir buçuk senedir toplama kampında tutuklu bulunan Rahmetullah ve onun orta okul 2.sınıfta okuyan ablasına, 78 yaşındaki dedesi ve 76 yaşındaki nenesi bakıyordu. Dede ve nine yaşlılıkları nedeniyle anne ve baba özlemiyle hiç yerinde duramayan minik Rahmetullaha bakmakta zorlanıyordu.

Çocuğun ısrarıyla, baba ve annesiyle görüştürülmek için birçok kurumdan ve bürokratlardan izin alarak onlarca kez anne ve babası tutuklu bulunan toplama kamplarına götürüldü. Ancak talepleri her defasında toplama kampı yöneticileri tarafından reddedildi.

21 Aralık 2018’de yaşlı dede ve nene Rahmetullah’ın ortalıkta gözükmediğini fark ettiler. Tüm aramalarına rağmen minik Rahmetullahı bulamadılar.

3 gün sonra 24 Aralık’ta Minik çocuğun cansız haldeki donmuş bedeni bölgedeki derede bulundu.

Konu ile ilgili ‘’Paylaşmayın’’ açıklamasını yapan Çin Komünist Partisine bağlı “Kayıp Çocukları Arama Gurubu”, aşağıdaki fotoğrafta çocuğun cesedinin yakınları tarafından teslim alındığı ve çocuk ile ilgili bilgilerin paylaşılmaması gerektiği yönündeki açıklaması ile dikkat çekiyor.

3 Yorum

  1. TC Rezan Yilmaz TC Rezan Yilmaz 18 Aralık 2019

    Ailelerinden koparılan Uygur çocuklar akrabalarına teslim edilsin Ne diyecegimi bilemiyorum saadece ( EL VIJDAN CiN )

  2. Sebo Uslub Sebo Uslub 18 Aralık 2019

    Allah kahretsin neler oluyor bu insanlığa neden eşit olmayan şartlarda güçlüler güçsüzleri yok etmeye çalışır anlamıyorum masum insanlar öldürülür insanların geleceği yok ediliyor bütün dünyaya özellikle Amerikaya buradan yazıyorum çekin artık o kanlı elinizi insanlığın üzerinden…

  3. ıbrahim ıbrahim 21 Aralık 2019

    zalimler için yaşasın cehennem.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir