İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD yönetimi TikTok yasağı için 30 gün süre verdi

Beyaz Saray, federal kurumlara Çin merkezli TikTok uygulamasının cihazlardan kaldırılması için 30 gün süre verdi.

Avrupa Komisyonu ve Kanada’nın aldığı TikTok’u yasaklama kararının ardından ABD hükümeti de 29 Şubat 2023 tarihinde yasak için son tarihi açıkladı. Beyaz Saray, milyonlarca kullanıcısı bulunan Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok’un federal kurumlara ait cihazlardan kaldırılması için 30 gün süre verdi.

Demokratik ülkeler, Çinli teknoloji devi ByteDance bünyesindeki TikTok’un Çin Komünist Partisi tarafından casusluk veya propaganda amacıyla kullanabileceğine yönelik endişeler nedeniyle uygulamaya kısıtlama getirmek istiyor.

ABD Başkanı Joe Biden Ocak ayında imzaladığı bir kararnameyle TikTok’un hükümet tarafından verilen cihazlarda kullanılmasını yasaklanmıştı. Karar ile uygulamanın ABD Temsilciler Meclisi ve Senato’da da kullanılması yasaklanmıştı.

Kanada hükümeti, dün güvenlik risklerini gerekçe göstererek TikTok’un devlet tarafından verilen mobil cihazlarda kullanımını yasakladığını duyurmuştu. Avrupa Komisyonu ise geçtiğimiz hafta benzer bir açıklama yaparak uygulamayı yasaklamıştı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir